Dünyanın en pahalı kuzusu 367 bin 500 sterline alıcı buldu

Önceki satış rekoru 231 bin sterlindi

Double Diamond 27 Ağustos 2020’de yapılan açık artırmada 367 bin 500 sterlinlik rekor fiyata alıcı buldu (MacGregor Photography)

Bir Texel kuzusu İskoçya’da yapılan müzayedede yaklaşık 368 bin sterline (yaklaşık 3 milyon 600 bin Türk lirası) satılarak dünyanın en pahalı koyunu oldu.

Double Diamond (Çifte Elmas) adlı koyun perşembe günü İskoçya, Lanark’ta yapılan İskoç Ulusal Texel Satışı’nda 350 bin gineye alıcı buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teklifler farklı konsorsiyumlar arasındaki yoğun rekabetle çarpıcı bir şekilde yükselmeden önce, açık artırma 10 bin 500 sterlinden (yaklaşık 102 bin Türk lirası) başlamıştı.

Texel Koyun Derneği’nin internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, üç alıcının ortaklığıyla verilen son teklif "Birleşik Krallık’ta ve dünyada bir koyuna ait yeni fiyat rekoru" oldu.

Cheshire’den Charlie Boden’ın sattığı Double Diamond, embriyodan üretilmiş bir kuzu.

Texel Koyunları Derneği’nden bir sözcü The Independent’a şöyle konuştu:

'Embriyodan üretilmiş' kuzu, dişi hayvanın yapay yollarla döllendiği ve ardından embriyoların altı gün sonra ondan alınıp taşıyıcı annelere aktarıldığı hayvanlar arası embriyo transferinin (bir çeşit tüp bebek operasyonu) sonucunda ortaya çıkan bir kuzudur.
Bir sürüdeki genetik gelişimin, en iyi hayvanlardan alınan döllerin sayısının en yüksek seviyeye çıkartılması yoluyla,  zirve noktaya ulaştırılması için yapılır.

Bir koyuna ödenen önceki rekor fiyat, 2009 ağustosunda Lanark’ta 8 aylık bir Texel koçu için harcanan 231 bin sterlindi (yaklaşık 2 milyon 250 bin Türk lirası).

Perşembe günkü açık artırmada 10 bin 500 sterlinden (yaklaşık 102 bin Türk lirası) daha pahalıya satılan 19 koyun vardı. Aynı gün satılan ikinci en pahalı koyun 65 bin gine (yaklaşık 660 bin Türk lirası) kazanç sağladı.

Müzayededeki çiftlik hayvanlarının çoğu hala 1 sterlin 5 peniye (yaklaşık 10 lira 25 kuruş) denk gelen gine para birimi üzerinden satılıyor.

Aslen Hollanda’nın Texel adasından gelen Texel cinsi koyunlar, yüksek kaliteli eti nedeniyle Britanyalı çiftçiler arasında revaçta.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU