Marvel'ın yeni hikayelerinde Sonsuzluk Taşları ve karakterler arasında biyolojik birleşme gerçekleşecek

Sonsuzluk Taşları, Marvel’ın çizgi romanlarında süper kahramanların ya da kötü karakterlerin varlığında evrene geri dönüyor

Sonsuzluk Taşları'nın çizgi romandaki ve filmlerdeki tasvirleri birbirinden epey farklı (Marvel)

Marvel evreninin önemli öğelerinden biri olan Sonsuzluk Taşları çizgi romanların yeni hikayelerinde kendilerini taşıyan kahramanların varlığında vücut bulacak ve onları daha güçlü hale getirecek.

Bu fikir, çok güçlü nesnelerin kendi hayatlarına sahip olmasının bariz bir risk içerdiğini kabul  eden kozmik kahraman Adam Warlock’a aitti ve bu kimse denemeden nesnelerin güçlerini kontrol etmenin tek yolu gibi görünüyordu.

Çizgi roman evreninde yaşanan olaylarda diğerleri galaksiye doğru yol alırken dünyada Sonsuzluk Taşları’ndan yalnızca biri kalmıştı. 

İlginç biçimde Infinity Wars’un sonucuna göre, taşlar yeni bir yaşam ortaya çıkaracakmış gibi görünmüyordu. Bunun yerine taşlar evrendeki gerçek kişilerle birleşerek onlara altı ilkel güç olan gerçeklik, zaman, mekan, güç, zihin ve ruh üzerinde muazzam bir kontrol sağlıyordu.

Screen Rant'in haberine göre taşlar onları taşıyanların vücudunda varlık bularak onların farklı biçimde hissetmesine neden oluyor gibi görünüyor. Gerçeklik Taşı’nın son taşıyıcısı Ripley Ryan şunları söylüyor:

Bir şekilde Gerçeklik Taşına sahip değilim, Gerçeklik Taşı’nın ta kendisiyim.

Bu ifade Ripley’nin göğsünde Gerçeklik Taşı’nın ortaya çıkmasıyla taş ve taşıyıcısı arasındaki kesin biyolojik birleşmeye işaret ediyor görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Taşları verildikleri kişilere neyin çektiği henüz açıklanmadı fakat yeni duyarlı taşlarla güçlendirilecek ilk iki kişinin onları alırken zor durumda olması ilginç bir detay gibi görünüyor. Zaman Taşı’nın yeni taşıyıcısı Hector Bautista ölüm cezasına çarptırılmıştı ve Ripley Ryan’da Marvel Evreni'ndeki meşhur hapishane Raft’a kapatılmıştı.

Hapse girmek Sonsuzluk Taşı elde etmenin anahtarı olmasa da ilk tercihler onları kullanacak karakterlerin çaresizliğine işaret ediyor. 

Taşların, onların gücüne herkesten daha fazla ihtiyaç duyan kişilere çekilme ihtimali daha yüksek görünse de muhtemelen bu tek açıklama değil. 

Marvel çizgi romanlarının yeni maceralarının yaşanacağı Infinite Destinies açıklandıkça taşların Quantum, White Fox, Amulet, Prince of Power gibi karakterlere nasıl çekileceğini görmek Marvel evreninin hayranları açısından ilginç olacak. 

Marvel hayranları taşların vücut bulduğu karakterlerde evrenin en yeni ve en güçlü kahramanlarına tanıklık edebilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU