İmamoğlu cuma namazı sonrası konuştu: Bazı tespitlerimiz var, kamuoyuna duyuracağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimin yapıldığı günden mazbata aldığı güne kadar yaşananlarla ilgili tespitlerinin olduğunu savunarak bunları kamuoyuna duyuracaklarını söyledi

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden 17 gün sonra mazbatasını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu cuma namazı için Fatih Camii’ndeydi. 

Fatih Sultan Mehmet ve Gazi Osman Paşa’nın türbelerini ziyaret eden İmamoğlu namaz çıkışında, İstanbul Ticaret Odası (İTO) eski başkanlarından Atalay Şahinoğlu’nun cenaze namazında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la karşılaştı. Erdoğan ile İmamoğlu cami avlusunda bir süre sohbet etti. 

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arabasına kadar uğurladı.
 


Namaz sonrasında kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu Cumhurbaşkanı ile sohbeti sırasında birbirlerinin kandilini kutladıklarını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kandilini kutladım"

“Karşılaşmamız gerekiyor çünkü biz bu millete hizmet eden iki makama sahibiz. Kendileri Cumhurbaşkanımız, biz İBB  Belediye başkanıyız. Bunlar gayet doğal. Fırsat bulursam merhabalaşırım, fırsat bulursam kucaklaşırım, fırsat bulursam bu ülke adına, şehir adına sohbet ederim. Benim için keyif ve onurdur" diyen İmamoğlu, bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı hayırlı olsun dileğinde bulundu mu?” sorusu üzerine Erdoğan’ın öyle bir cümle kurmadığını söyledi.

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı’nın “Dönem kızgın demiri soğutma, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir" açıklaması hakkında “Keşke demir hiç ısınmasaydı. Tabii ki soğusun. Barış huzur olsun. Bu ülkede barışı ve huzuru destekleyen her açıklama bizim için kazanım" yorumunu yaptı.

İmamoğlu, belediyenin elektronik veritabanıyla ilgili verdiği inceleme ve kopyalama talimatıyla ilgili şunları söyledi:

“Biz kamu adına görev yapıyoruz. Kamunun verilerini korumak zorundayız. Görevde olan arkadaşlarımız büyükşehir belediyesinin daha önce sözleşme yapıp bu alanda görev yapan firmanın görevlisi. Gayet mevzuata uygun bir şekilde saklanacak. Zapt haline alınarak, tespitler yapılarak 31 Aralık, 31 Mart ve dün tarihli kayıtlar arşivlendi. İmza altına alındı."

31 Mart ve 18 Nisan günleri arasında duyumdan öte tespitlerinin olduğunu savunan İmamoğlu, tespitleri analiz etmek ve İstanbul halkının çıkarını korumak adına bu işlemin yapıldığını söyledi.

"Kozmik odayla işimiz yok"

İşlemin kanuna uygun olduğunu belirten İmamoğlu, kozmik oda benzetmesiyle ilgili, “Bizim odayla, kozmik odayla işimiz yoktur. Bu devletin hafızasıdır onu koruyoruz tüm halkımız adına” şeklinde konuştu.

İmamoğlu tespitlerin netleşmesinin ardından kamuoyuna duyurucaklarını ve hukuki işlem başlatacaklarını belirterek, “Umuyorum devletimize, milletimize zarar veren iş ve eylemlerde bulunulmamıştır ama dediğim gibi ne yazık ki bazı tespitlerimiz var” dedi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU