Hasan Şaş ile Volkan Demirel arasındaki "küfür" kavgası maçtan sonra da devam etti

Derbiye damga vuran kavganın ardından Hasan Şaş ve Volkan Demirel konuştu. Hasan Şaş, Volkan Demirel'in kendisine küfür ettiğini iddia etti, Volkan Demirel bu iddiayı yalanladı

Hasan Şaş (solda) - Volkan Demirel

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında oynanan derbi maçın yankıları sürüyor. “Hakem hataları” tartışmalarının hafta boyunca sürdüğü karşılaşmanın öncesinde Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel'le yaşadığı gerginlikle ilgili olarak Türkiye Gazetesi’ne konuşan Hasan Şaş'ın sözleri, sosyal medyanın da en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Fenerbahçe cephesi tarafından suçlandığını ama durumun tamamen farklı şekilde geliştiğini dile getiren Şaş, hiçbir eylemde bulunmadığı halde tribünlerin yanı sıra sahaya çıkar çıkmaz Ersun Yanal’ın yardımcısı tarafından kendisine küfredildiğini iddia etti.

"Volkan yanıma geldi '... git lan' dedi"

Ortamı germemek adına Yanal’ın yardımcısıyla muhatap olmadığını ifade eden Şaş, sonrasında Volkan Demirel ile olan gerginliği de Fenerbahçe kaptanının başlattığını belirtti.

Galatasaray taraftarlarının her maç öncesinde kendisini tribünlere çağırdığının altını çizen Şaş, şöyle konuştu:

 “Hem kendi stadımızda hem de deplasmanlarda taraftar beni çağırır. Bütün teknik ekibi, tercümanımızı dahil olmak üzere. Bu durum Kadıköy’e özel bir şey değil. Ben de taraftarımızı selamlamaya gittim. Sonrasında Volkan yanıma gelerek küfürlü olarak ‘... git lan buradan’ dedi. Biz de tartışmaya başladık. Elli bin kişi durmadan şahsıma küfretti. İnsanlar bilmeden yorum yapıyor. Ben Volkan’ın büyüğüyüm. Kimin yakışıksız harekette bulunduğuna şimdi tekrar karar versinler.” 

 

Volkan Demirel'den cevap gecikmedi

Fenerbahçe Futbol A Takımı Kaptanı Volkan Demirel, FB TV'ye hakkında söylenen iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Fenerbahçe TV’ye konuşan Volkan Demirel, "Bu konuyla alakalı gündemi meşgul ettiğim için kendi adıma özür diliyorum. Olayın üzerinden beş gün geçmiş, hala bu konular konuşuluyorsa demek ki anlayamadıkları, kavrayamadıkları bazı şeyler var. Ben tamamen bunun burada alınmış skorla alakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz sahada 9 kişiyken bize atılan bir gol var, daha sonra biz 10 kişiyken beraberliği yakaladığımız bir gol var. Neticesinde 1-1 bitti ve 20 senelik gelenek devam etti. Fenerbahçe olarak bu geleneği devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Bizi mutlu eden taraf bu, hiçbir şekilde beraberliğe falan sevindiğimiz yok. Ama bir geçmiş var ve bu devam ettiği için seviniyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hasan ağabey ile bir diyaloğum oldu. Ağabey diyorum çünkü kendisi de bunu belirtmiş, yaş olarak benden büyük. Sadece ona koskoca adam olduğunu, üçlü çektirmenin ne gereği olduğunu anlatmaya çalıştım" diyen Demirel, taraftar çağırsa bile, el sallayıp gitmesi gerektiğini dile getirdi. 

"Küfür etsem buradan söylerim ama küfür etmedim"

Hasan Şaş'a küfür ettiği iddialarıyla ilgili olarak, bunu bir kelimeyle ona anlatmaya çalıştım diyen Demirel şöyle konuştu:

"O bunu küfür olarak algılamış. Ben kesinlikle küfür etmedim. Küfür etsem de buradan söylerim ama küfür etmedim. Herkes doğruları bilsin. İnsanları böyle yönlendirmek, bu şekilde karalamak doğru bir şey değil. Daha üsluplu bir şekilde bazı şeyleri anlatmaya çalıştım. O bunu küfür olarak algılamış. Fazla da uzatmaya gerek yok, ben ne dediğimi biliyorum. İnsanlar da beni az çok tanıyorlar. Galatasaraylısı da, Fenerbahçelisi de, Beşiktaşlısı da bilir beni. Ben sadece doğrular bilinsin istedim.”

 

 

Independent Türkçe, Türkiye, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU