Sokak düğüncülerinden yasak tepkisi

Vatandaşların ve kendilerinin mağdur olduğunu söyleyen müzisyenler, valilik önünde yaptıkları eylemde kararın değişmesini talep etti

Fotoğraf: İHA

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararın ardından sokak müzisyenleri kararı protesto etmek için valilik önünde toplandı.  

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi korona virüs tedbirleri kapsamında olağanüstü toplanmıştı.

Toplantı sonrası alınan karada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının özellikle düğünlerde kurallara uyulmamasından kaynaklı artış göstermesinin tespit edilmesiyle birlikte sokak düğünleri yasaklandı ve yerini düğün salonlarına bıraktı.

Hem vatandaşların hem de kendilerinin mağdur olduklarını söyleyen müzisyenler kararın değişmesini veya düğün salonlarının kapanmasını talep ettiler.

Denizli'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında düğün organizasyonu yapılan restoran, kır düğün alanı ve düğün salonu gibi işletmelerde yemek ikramı yasağı kaldırılmıştı. 

26 Ağustos’taki Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısının ardından yapılan açıklamada, 19 Ağustos'ta alınan, sokak düğünlerinin yasaklanması, düğün salonu olmayan ilçelerde ilgili kaymakamlıklarca belirlenmiş tek bir alanın kullanılması, düğünlerin 2 saati geçmeyecek şekilde yapılması ve işletmelerde iki düğün arasında temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılabilmesi için en az 3 saat bırakılması şeklindeki kararda değişikliğe gidilmediği belirtilmişti.

 

Independent Türkçe ajanslar

                                        

DAHA FAZLA HABER OKU