Binali Yıldırım: Çalışanlar şüpheli olarak gösterilmemeli

Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlayan veri tabanı incelemesi ile ilgili açıklama yaptı

Binali Yıldırım cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı İmamoğlu'na vermesi ile ilgili konuştu:

"İl Seçim Kurulu mazbatayı Sayın İmamoğlu'na verdi. Ben de kendisine aynı gün 'hayırlı olsun' dedim. Sosyal medya mesajıyla 'hayırlı olsun' dedim duymayan varsa buradan bu vesile ile tekrarlamış olayım. Memleketimize İstanbullumuza hayırlı olsun. Partimizin seçim sonuçlarıyla ilgili itiraz süreci Yüksek Seçim Kurulu'nda devam ediyor.YSK tabii ki bu konuyla ilgili bir karar verecektir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım'a, İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşların elektronik veri tabanında inceleme yapmak üzere 2 müfettiş ve 3 uzman görevlendirmesi soruldu. Yıldırım "Belediye başkanı kurumla ilgili inceleme yaptırabilir" dedi ve şöyle devam etti:

"Belediye başkanı kurumla ilgili her türle denetimi ve incelemeyi yaptırabilir. Ama bütün iş ve işlemlerin hukukun içerisinde olması ve çalışanları şüpheli gibi görmekten uzak davranılması esas olmalıdır. İstanbul'un beklediği hizmetlerin ivedi olarak yerine getirilmesidir"

Binali Yıldırım "Siyasette sizi bundan sonra nasıl bir aktör olarak göreceğiz?" sorusunu işe şöyle yanıtladı:

"Ben ülkeme bugüne kadar çeşitli sorumlulukları alarak hizmet ettim, makamım ne olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğim. Hiçbir zaman makam koltuk peşinde olmadım benim için en büyük makam insanların gönlünde olan makamdır. Ama şu da bilinmeli ben hala İzmir milletvekiliyim, bu sorumluluğum da devam ediyor"


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU