Anadolu Ajansı’nın denetimi de artık Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda

Anadolu Ajansı’nın bütçe, örgütlenme ve insan kaynakları yönetiminde denetim Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na verildi. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişiklik yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan değişikliğe göre bundan sonra kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanacak kurumsal iletişim standartlarını belirleme görevi de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na verildi.

İletişim Başkanlığı, yapılan bu değişiklikle Anadolu Ajansı’nın faaliyet, bütçe, örgütlenme ve insan kaynakları yönetimi üzerinde denetim yetkisi aldı.

Yöneticilerin atama yollarını da belirleyecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın her yıl kendi bütçesinin Anadolu Ajansı bölümündeki ödeneği aşmamak üzere, ajansla en çok 5 yıllık sözleşme yapmaya yetkili oldu. 

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle, İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansı arasında yapılacak sözleşmede Anadolu Ajansı yöneticilerinin atanma yollarının da belirleneceği ifade edildi.

İletişim Başkanlığı 2018'de kuruldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yürürlüğe girmesinin ardından kurulan başkanlıklardan biri. 

14 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 24 Temmuz 2018’de kurulan İletişim Başkanlığı’nın yönetiminde Fahrettin Altun bulunuyor.

Yurt içinde ve uluslararası alanda Türkiye’nin iletişim ve tanıtım faaliyetlerini yöneten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yetkileri arasında Basın İlan Kurumu’nun denetimi de bulunuyor.

TRT de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ilgili kurumu olarak faaliyet gösteriyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU