Fırat Kalkanı Harekatı'nın 4. yıl dönümü: 2 bin 55 kilometrekare IŞİD'den alındı

Türkiye’nin Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği ilk askeri harekat olan Fırat Kalkanı, 4. yılı geride bıraktı. Harekatın yıldönümü nedeniyle şiddetli çatışmaların yaşandığı Bab ilçesinde tören düzenlendi

Fırat Kalkanı Harekatı'nın dördüncü yıldönümü, Bab ilçesinde yapılan törenle kutlandı / Fotoğraf: AA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun Suriye’deki IŞİD varlığına karşı başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı'nın 4. yıl dönümü Bab ilçesinde askeri törenle kutlandı.

TSK ve ÖSO’nun aldığı son isim olan Suriye Milli Ordusu’na bağlı askerler, Fırat Kalkanı Harekatı’nın son aşaması olan Bab ilçesinde bir araya geldi.

Törene Suriyeli muhalif yapıların temsilcileri ile TSK ve SMO yetkilileri katıldı.

Yeni tip koronavirüs salgınına (Koivd-19) karşı tedbirler alınarak yapılan kutlamalar, Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen Mehmetçik ve SMO askerlerine saygı duruşuyla başladı.


Jandarma komutanından Çanakkale hatırlatması

Jandarma Bab Komutanı Yarbay Aytuğ Altay törende bir konuşma yaptı.

Altay, "Aynı Çanakkale'de olduğu gibi bu mücadeleyi verirken Suriye Milli Ordusu, Türk askerleri ve sivillerin kanı birbirine karıştı. Biz yıllardır beraber yaşamış aynı ailenin evlatlarıyız. Hiçbir terör örgütü veya hücrenin bizleri ayırmasına izin vermeyeceğiz. Sizlerle beraber burada olmaktan onur duymaktayım. Allah bu mücadeleyi daim eylesin" dedi.

Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD varlığına karşı 24 Ağustos 2016’da başlayan harekat 217 gün sürmüştü. 2 bin 55 kilometrekarelik bir bölge IŞİD’den arındırılmıştı.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU