Aile Bakanlığı’ndan RTÜK'e Minnoşlar başvurusu

Dijital platform Netflix, Minnoşlar (Cuties) filminin tanıtımında "uygunsuz" görüntüler kullanmasının ardından özür dilemişti. Aile Bakanlığı, RTÜK’e resmi yazıyla RTÜK’e talepte bulundu

Fotoğraf: AA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Netflix"te yayımlanması planlanan Minnoşlar filmi hakkında gerekli tedbirlerin alınması ve filmin değerlendirilmesi için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) resmi yazıyla talepte bulunulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Netflix" isimli yayın platformunda, 9 Eylül 2020 itibarıyla 11 yaşındaki bir çocuğu konu alan bir film yayınlanmaya başlanacağı belirtildi.

Netflix'in, söz konusu filmin tanıtımında "dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan bir çocuk" tanımlanmasında bulunduğu, bunun yanı sıra "çocuk filmi" görüntüsündeki yapımı izlemek için abonelerine izleyici kitle yaşının 18 yaş ve üzeri olduğu bilgisini paylaştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, filmin, çocukların ihmal ve istismara açık hale gelmelerine neden olabileceği ve psikososyal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiştir. Konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alınması ve filmin değerlendirilmesi için Bakanlığımız tarafından RTÜK'e 20 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla resmi yazı ile talepte bulunulmuştur. Çocuklarımızın herhangi bir mecrada metalaştırılmasına, ihmal ve istismara açık hale getirilmesine karşı her daim mücadelemizi sürdüreceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix, özür dilemişti

Netflix Minnoşlar (Cuties) filminin tanıtımında "uygunsuz" görüntüler kullanmasının ardından özür dilemişti.

Dijital yayın şirketi paylaştığı tweet'te filmin hem orijinal Fransızca adına hem de İngilizce çevirisine atıfta bulunarak, "Mignonnes/Cuties için kullandığımız uygunsuz görüntüler nedeniyle derinden üzüntü duyuyoruz. Uygun değildi, ne de Sundance'te ödül kazanan bu Fransız filmini temsil ediyordu. Fotoğrafları ve açıklamayı hemen güncelledik" ifadelerini kullanmıştı.

Filmin 9 Eylül'de Netflix'te yayımlanacağı bildirilmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU