Barcelona'dan ayrılacağı iddia edilen Messi, takımda kalırsa bir milyar dolar kazanan ikinci futbolcu olacak

Arjantinli yıldız oyuncu Lionel Messi, kariyeri boyunca 1 milyar dolar kazanan ikinci futbolcu olmaya hazırlanıyor. Bu alandaki rekor, haziran ayında Ronaldo tarafından kırılmıştı

Barcelona'da sezonun kupasız kapatılmasının ardından Lionel Messi'nin takımdaki geleceği merak ediliyor / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi, 1 milyar dolar kazanan ikinci futbolcu olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor.

Forbes dergisinde yer alan habere göre, dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Messi'nin toplam kazancı, 2020-2021 sezonunu İspanyol ekibi Barcelona'da tamamlaması halinde 1 milyar dolara ulaşacak.

12 yıl sonra sezonu ilk kez kupasız kapatan Barcelona'da Messi'nin takımdan ayrılarak Manchester City ya da Paris Saint-Germain ile anlaşacağı iddia ediliyor.

Messi, gelecek sezon takımda kalması halinde Cristiano Ronaldo'dan sonra bunu başaran ikinci futbolcu, 4'üncü sporcu olacak.

 

Cristiano Ronaldo - AFP.jpg
Cristiano Ronaldo / Fotoğraf: AFP

 

1 milyar kazanan ilk futbolcu Ronaldo, ilk sporcu Woods oldu

2009'da ünlü golfçü Tiger Woods dünyanın ilk milyarder sporcusu olmuş, ardından 2017'de de boksör Floyd Mayweather 1 milyar dolarlık kazancı aşan ikinci sporcu olmuştu.

Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, haziran ayında 1 milyar barajını geçen üçüncü sporcu olurken, futbolda bunu başaran ilk isim olarak tarihe geçmişti.

Barcelona formasıyla toplamda 10 kez La Liga şampiyonluğu yaşayan Arjantinli futbolcu, 4 kez UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 kez UEFA Süper Kupası 3 kez de FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. 

Toplamda 6 kez yılın futbolcusu ödülüne layık görülen Arjantinli yıldız, UEFA tarafından 2011 ve 2015 yıllarında Avrupa'nın en iyi oyuncusu seçildi.

İspanya La Liga'da 6, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6, İspanya Kral Kupasında 3 ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda 1 kez olmak üzere toplam 16 kez gol kralı olan Messi, 10 kez de La Liga'da sezonun oyunusu ödülüne layık görüldü.

Bu sezon 8'i Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 44 maçta forma giyen Messi, takımına 31 gol, 26 asistlik katkı yaptı.

 

Independent Türkçe, AA, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU