Şampiyonlar Ligi finali öncesi Marsilya'daki PSG forması yasağından vazgeçildi

Marsilya polisi, Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı pazar günü şehirde PSG forması giyme yasağından vazgeçildiğini açıkladı

Paris Saint-Germainli taraftarlar, maç günü Marsilya şehrinde takımlarının forma ve atkısıyla dolaşabilecek / Fotoğraf: AA

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen Paris Saint-Germain'in taraftarları, Marsilya'da takımlarının forma ve atkısıyla dolaşabilecek.

Paris Saint-Germain'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkması üzerine Marsilya'yı destekleyen holiganların şehirde PSG ürünleriyle dolaşanlara saldırdığı yönündeki haberlerin ardından polis, pazar günü oynanacak maç öncesinde PSG formasıyla dolaşılmasını yasaklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu radikal kararın illegal olduğunu savunanlar polise bu hatadan dönmesi yönünde çağrılarda bulundular ve tepkiler işe yaradı. 

Marsilya polisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, tek amaçlarının Parisli taraftarları korumak olduğunu belirtilerek, şöyle denildi:

Kimsenin özgürlüğünü kısıtlamayı hedeflemedik. Yanlış anlaşılmalar nedeniyle ilgili genelgeyi geri çektik. Pazar günü Eski Liman bölgesinde kolluk kuvvetleri konuşlandırılacak ve görevlilerimiz çıkabilecek her türlü olaya karşı istisnasız bir şekilde tetikte olacaktır.

PSG ile Bayern Münih arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi finali, yarın saat 22.00'de oynanacak.

Kadrosunda Neymar ve Kylian Mbappe gibi yıldız oyuncular bulunan PSG, Leipzig'i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselmişti.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU