Akit gazetesi "3 kuruşluk” tazminat davasını kaybetti

TİP Milletvekili Barış Atay'ın Akit'e açtığı davada mahkeme kararını verdi

Milletvekili Barış Atay, Akit gazetesine açtığı 3 kuruşluk tazminat davasını kazandı, haberi sosyal medyadan paylaştı

HDP'den milletvekili seçilen, sonrasında Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) geçen tiyatro oyuncusu Barış Atay’ın Akit aleyhine açtığı 3 kuruşluk tazminat davası sonuçlandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Anadolu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada davacı Barış Atay’ın avukatı hazır bulundu. Mahkeme "araştırılacak başkaca bir şey bulunmadığını" belirterek davayı sonlandırdı.

Mahkeme Atay’ın Akit gazetesi aleyhine açtığı davayı kabul etti. Akit, Atay’a 3 kuruş tazminat ödeyecek.

 

 

Akit gazetesi, oyuncu Barış Atay’ın İzmir Adliyesi yakınında yaşanan terör saldırısıyla ilgili paylaştığı mesajlarını, “Barış Atay’dan provokasyon” başlığıyla yayınlamıştı.

Akit’in haberinde, “İzmir'de yaşanan hain saldırı sonrası, Gezi kalkışmasında boy gösteren oyuncu Barış Atay provokasyona girişti” ifadelerine yer verilmişti.

 

 

Atay’ın avukatı Efkan Bolaç, Akit gazetesine Barış Atay hakkında yapılan bir haber için 3 kuruşluk dava açtığını duyurmuştu. Av. Bolaç twitter paylaşımında, “Müvekkilim Barış Atay hakkında yaptığınız provokatif  haberiniz için Anadolu 15. Sulh Hukuk’ta ederiniz kadar, 3 kuruşluk, dava açtık. Yani rakamla 0.03 TL'lik  dava açtık arkadaşlar. Belki çok buluyorsunuz ama maalesef harca tabi davalarda bir miktar belirtmek gerekiyor…” ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU