Ankara’da yeterli avukat sayısına ulaşmadan ikinci baro için başvuru yapıldı

Başvuru dilekçesi veren "ikinci baro", Ankara Barosu'na kayıtlı bütün avukatlara üyelik için çağrı yaptı

Fotoğraf: İHA

Avukat sayısı 5 binden fazla olan şehirlerde birden fazla baronun kurulabilmesini sağlayan düzenlemenin baroların itirazına rağmen TBMM’den geçmesinin ardından Ankara’da adım atıldı.

Yeterli avukat sayısına ulaşmayan "Ankara 2 No'lu Barosu"nun kuruluş beyannamesi Türkiye Barolar Birliğine (TBB) sunuldu.

Anadolu Ajansı’nın (AA) henüz kurulmayan baronun sözcüsü olarak belirttiği Avukat Ali Aydın Akpınar, beyannameyi TBB'ye sunmadan önce Ulucanlar Cezaevi Müzesi Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

“Yeni düzenlemeyi meslek adına atılmış önemli bir adım olarak gördüklerini” söyleyen Akpınar, bu kanunun siyasal tartışmaların dışında değerlendirilmesi gerektiği görüşün savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akpınar, şöyle konuştu:

Bu yapısı ile mevcut baro yapısı avukatlığı engelliyor, avukatlığın önünü kapatıyor. Avukatlar mevcut yapıda savunmasızdır. En küçük bir şikayette avukat meslektaşımız kendisini ağır ceza mahkemesinde buluyor. Bu durum hukuk üretimini, özgür ve bağımsız savunmayı engelliyor. Tüm aklımızı, tüm enerjimizi, tüm yeteneklerimizi kullanacağımız, tüm insan ve hukuk sevgimizi bir araya getireceğimiz bir sistem kurmalıyız.

“Kuracakları baronun hukuk fakültelerinin müfredat programlarına katkı sunacağını, öğretim üyeleriyle diyalog içinde olacağını ve hukuk pratik dersleri oluşturarak hukuk eğitimine katkı sunacağı” fikrini dile getiren Akpınar, "Kuracağımız baro, gelişen ve değişen yasal mevzuat karşısında, meslek yaşına ve kıdeme bakılmaksızın meslek içi eğitimi sürekli ve zorunlu kılarak meslektaşlarımıza katkı sunacaktır" ifadesini kullandı. 

"Yeterli sayıya ulaşıldığında baro tüzel kişilik kazanacak"

"Ankara Barosu’na kayıtlı tüm avukatları yeni baroya katılmaya davet ettiğini" söyleyen Akpınar, şöyle konuştu:

Ankara 2 No'lu Baroya mensup olmak isteyen meslektaşlarımız elektronik imzalarıyla girebilecekleri UHAP üzerinden kuruluş beyannamesini vermiş olacağımız baroya üye olmak istediklerini Türkiye Barolar Birliğine beyan edecekler ve Avukatlık Kanunu gereğince yeterli sayıya ulaşıldığında baro tüzel kişilik kazanacak ve Ankara 2 No'lu Baro faaliyetine hukuken ve fiilen başlayacaktır. Çıktığımız bu yolda meslektaşlarımızın bize büyük teveccüh göstereceğine, bizleri yalnız bırakmayacağına, birlikte yol yürüme konusunda gerekeni yapacaklarına olan inancımız tamdır. Tüm meslektaşlarımızı kendilerinin sahibi olacağı bu baroya destek olmaya davet ediyoruz.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU