Kayyumdan belediyeyi devralan Mızraklı: O odayı ibretialem için kullanmayacağım

Diyarbakır'ın yeni başkanı HDP'li Selçuk Mızraklı, belediyeyi 2 buçuk yıl yöneten kayyumun, 2 milyon 127 bin 725 liraya yaptırdığı söylenen makam odasını kullanmayacağını söyledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1 Kasım 2016 tarihinde kayyum yönetimine devredildi. Belediye Başkanı olarak da o dönemde Ankara Etimesgut kaymakamı olarak görev yapan Cumali Atilla atandı.

31 Mart seçiminde AK Parti’den aday olan Cumali Atilla belediyedeki makam odasını yeniletti. Sözcü Gazetesi’ndeki habere göre makam odasının yenilenmesi için 2 milyon 127 bin 725 lira harcandı.

Gazetenin haberinde makam odasının yeni halinin fotoğrafları ve mobilyalar için harcanan paranın belgesi de yer aldı.
 


31 Mart’ta yüzde 62,93 oy oranıyla sandıktan başkan olarak çıkan HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı da odaya ilk girişini sosyal medya hesabından paylaştı. Mızraklı paylaşımına “Bakın Bakın! Halkın parası ile kendilerine saraylar yapmışlar... Bütün israf ve şatafatlarını halka tek tek göstereceğiz. Yorum sizin...” notunu düştü.
 


Başkanlık odasının görüntülerinde; çalışma alanının arkasında bir dinlenme bölümü ve mermer kaplı banyo olduğu görülüyor. Banyoda duş ve ayrıca küvetin yanı sıra tütsü çubukları da dikkat çekenler arasında.
 


Independent Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Başkan Mızraklı makam odasını ibretialem için kullanmayacaklarını, sonrasında ne olacağına ise Diyarbakır halkının karar vereceğini söyledi.

Sözcü Gazetesi’nin haberinde odanın dizaynı için 4 ayrı ihale düzenlediği belirtiliyor.

1. İhale / 2 Mayıs 2018: 745 bin 806 liraya mobilya

2. ihale / 2 Kasım 2018: Başkanlık Özel Kaleminde kullanılmak üzere 838 bin 474 liraya 36 ayrı kalem mobilya

3. ihale / 21 Aralık 2018: Belediyeye 210 bin 571 liraya 37 kalem mobilya ve diğer malzeme

4. ihale / 20 Şubat 2019: 332 bin 874 liraya 21 kalem mobilya

Bu 4 ihalenin de yasanın *21-B maddesi uygulanarak yapıldığı belirtiliyor.

Independent Türkçe'nin ulaştığı kaynaklara göre odanın yenilenme talebi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu'nun bir Diyarbakır ziyaretinde, Belediye Başkanlığı yapan Cumali Atilla'ya makam odasının Diyarbakır'a yakışmadığını ve bu odanın toplantı yapmaya uygun olmadığını ifade ederek değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Diyarbakır'a bir çok ulusal ve uluslararası heyetin geldiğini ifade eden Soylu, 'Diyarbakır'a yakışır bir oda yapılmalı ve toplantılar da burada yapılmalı' deyince Cumali Atilla da söz konusu odayı büyüterek bugünkü haline getirdi.

Cumali Atilla ise tüm bu iddialarla ilgili olarak Sözcü’ye konuştu ve odanın bakımsız olduğu için yenilemeye gittiği yanıtını verdi:

“Belediyenin binası 30 senelik ve bakımsız durumdaydı. Hem binada hem odalarda yenileme yapıldı. Banyo ise zaten vardı ve biz sadece duş yaptırıp yeniledik. Banyodaki kaplamalar da mermer değil, fayans. Biz tüm işleri ihale açarak yaptık''

*21-B Maddesi: Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi, ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine, ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU