8 futbolcusu Kovid-19'a yakalanan Priştine, UEFA Avrupa Ligi maçına "kiralık takım"la çıkacak

8 oyuncusu koronavirüse yakalanan Priştine Kulübü, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turundaki rakibi Lincoln Red Imps'in karşısına kiralık takımla çıkacağını açıkladı

Priştine, FC Drita'dan sonra Kovid-19 nedeniyle maçı ertelenen ikinci Kosova takımı oldu / Fotoğraf: @FCPrishtina

Bazı oyuncularında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesi nedeniyle UEFA Avrupa Ligi ön eleme turundaki maçı ertelenen Priştine Kulübü, rakibi Lincoln Red Imps'in karşısına bir maçlığına kiraladığı oyuncularla çıkacak.

18 Ağustos'ta oynanması planlanan ancak Kosova ekibi Priştine'nin 8 futbolcusunun Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle ertelenen maç, 22 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Priştine, cumartesi oynanacak maça, futbolcular ve teknik kadro dahil olmak üzere bir seferliğine kiraladığı yeni bir ekiple çıkacak.

 

 

Kosova temsilcisinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, UEFA'nın maçın yeniden oynanmasını kabul etmesinin ardından Priştine'nin Cebelitarık'ta oynanacak maçta mevcut isimlerle değil başka bir takımla temsil edileceği belirtilerek, Feronikeli, Llapi, Trepça'89, Flamurtari, Ballkani, Drenşca ve Vushtrria takımlarına teşekkür edildi.

 

 

Açıklamada ayrıca tüm ekibin Kovid-19 testine tabi tutulacağı ifade edildi.

Priştine, FC Drita'dan sonra Kovid-19 nedeniyle maçı ertelenen ikinci Kosova takımı oldu.

UEFA yönetmeliği devreye girdi

Priştine Kulübü, UEFA Yönetmeliği Ek I'de yer alan "Kovid-19 nedeniyle eleme aşaması ve playofflar için geçerli özel kurallar" başlıklı 1. ve 2. maddesinin bir takımda 13'ten az oyuncu varsa bir maçın yeniden planlamanmasına izin verilir hükmünden yararlandı.

Söz konusu maddeye göre bir kulüp, ülke federasyonuna kayıtlı olan ancak UEFA'ya kayıtlı olmayan futbolcuları virüs testinden geçirmesinin ardından geçici olarak oynatma hakkına kavuşuyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU