MHK Başkanı Sabri Çelik: Medyada yer alan VAR diyaloglarının hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Çelik bugün yapacağı basın toplantısını iptal etti. Çelik gündeme dair yazılı bir açıklama yayınladı

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik, TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin içinde bulunduğu durum nedeniyle birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan dönemde konuşma ve tartışmaları sonlandırmak için basın toplantısı yerine yazılı açıklama yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

"VAR diyaloglarının hiçbirisi gerçeği yansıtmıyor"

Çelik, Galatasaray Kulübü'nün VAR diyaloglarına ulaştığı iddialar üzerine, "Video Yardımcı Hakem (VAR) konuşmalarının yayınlanması konusundaki yetki sadece ilgili lig organizatöründedir. Medyada yer alan VAR diyaloglarının hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuda çeşitli senaryolar yazılıyor. Kimse sorumsuzca açıklama yapmamalı, herhangi bir iddiası olan da bunu belgeleri ile açıklamalıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"VAR odası emin ellerde"

"Riva'daki VAR odası emin ellerdedir" diyen Çelik "Hawk Eye şirketinin yeminli operatörleri bu işin başındadır. Ve bu operatörler IFAB onaylı sertifikaya sahiptir. Hawk Eye firması Avrupa'daki ülkelerin yüzde 80'i ile çalışmaktadır. UEFA da bu firma ile çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kurul olarak iki aydır görevde olduklarını hatırlatan Çelik şunları kaydetti:

"Lütfen olaylara bardağın dolu tarafından bakalım. Her şey açık ve şeffaftır. Bu bir süreçtir. Daha da iyi olacaktır. İlk senesinde hatalar olabilir. VAR daha doğruyu bulmak için yoktur, VAR siyah ve beyaz gibi açık ve bariz hatalarda hakemi bilgilendirmek için vardır."

Sabri Çelik'in bugün düzenleyeceği basın toplantısının iptal edildiği belirtildi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU