Darağacı önünde Kılıçdaroğlu’na idam isteyen AKİT TV, RTÜK'ün gündemindeydi

KRT’ye Erdoğan’a hakaretten, Halk TV’ye de Siyaset Kültürü programında bir CHP milletvekilinin sözleri nedeniyle ceza verildi

RTÜK 3 televizyon kanalına Atatürk ve siyasi liderlere hakaret nedeniyle ceza verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, AKİT TV ve KRT'ye yayınlarında Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret içeren ifadeler kullanılması nedeniyle ceza uygulandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin başkanlığında gerçekleştirilen Üst Kurul'un olağan toplantısında yayın ihlalleri değerlendirildi.

AKİT TV'ye, "Gün Başlıyor" isimli programda Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nden yapılan canlı yayın sırasında muhabirin, Kılıçdaroğlu'na yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle idari para cezası uygulandı.
 


Canlı yayın sırasında AKİT TV muhabiri Mehmet Özmen "Türk kamuoyu CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi isimlerin idam edilmesini bekliyor" demişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yayının ardından AKİT TV muhabiri Mehmet Özmen hakkında soruşturma başlatmıştı.

Ayrıca AKİT TV'de yayınlanan "Saklanan Tarih" programında Atatürk'ün manevi şahsına yönelik kastı aşan ifadeler için de idari para cezası kesildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haber bülteninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sarf edilen hakaret içerikli sözler nedeniyle KRT'ye idari para cezası ve iki kez program durdurma cezası verildi. RTÜK “Erdoğan’ın terör örgütü PKK ve FETÖ elebaşları ile ruh ikizi olduğu, bunlarla beraber çalıştığı” gibi ifadelerin 6112 sayılı Yasa'nın 8/1 maddesinin Ç bendinde yer alan ''yayınlar eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı, iftira niteliğinde ifadeler içeremez'' hükmüne aykırı olduğu kanaatiyle ceza verdi.

Halk TV'de yayınlanan "Siyaset Kültürü" programında bir CHP milletvekilinin sarf ettiği sözler de ilgili yasaya aykırı bulunarak kanala idari para cezası uygulandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU