"Çocuklar ölmesin" diyen öğretmen Ayşe Çelik cezaevine konuldu

Diyarbakır’da 4 yıl önceki sokağa çıkma yasakları sırasında Beyaz Show’a telefonla bağlanan Ayşe öğretmen, 15 aylık kesinleşmiş hapis cezasının infazı için dün cezaevine girdi

Ayşe öğretmen 1,5 yaşına gelen bebeğini annesine bırakıp cezaevine girdi

Avukatlarının Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurduğu Ayşe Çelik, yüksek mahkemenin konuyu henüz gündemine almaması ve ceza infaz yasal erteleme süresinin dün dolması üzerine 15 aylık infaz için cezaevine konuldu.

Öğretmen Ayşe Çelik 1,5 yaşına gelen bebeğini beraberinde cezaevine götürmedi, annesine bıraktı.

Çelik’in cezaevine girdiği haberini avukatı Mahsuni Karaman Twitter'dan duyurdu. 
 


Avukat Karaman, öğretmen Çelik’in hapse girmemesi için AYM’ye hak ihlali ve infazın durdurulması talebiyle yapılan bireysel başvurunun, inceleme için gerekli tüm belgeler tamam olmasına rağmen gündeme alınmadığını söyledi. Independent Türkçe’nin ulaştığı avukat Karaman Ayşe öğretmenin infaz sürecini şöyle anlattı:

“Müvekkilimiz hakkındaki mahkumiyet kararı kesinleşip cezaevine girdiğinde bebeği 1,5-2 aylıktı. Koşullar nedeniyle kendisinden alındı bebek daha sonra. İlk infaz erteleme talebimizi bebeğin 0-6 aylık olana kadar anne hapse giremeyeceği için yaptık, tahliye edildi kendisi. Bu sürenin bitiminde infaz kanununun verdiği yetkiyle iki kez 6’şar ay infazın durdurulması talebinde bulunduk, kabul edildi."

Yasal infaz erteleme süresinin bitimi dündü. Biz de kendisini dün cezaevine teslim ettik. Aksi halde hakkında yakalama kararı verilecekti. Öte yandan bizim AYM’ya yaptığı bir başvuru var. Hak ihlali ve infazın durdurulması talebiyle. Bütün süreci bu başvurumuzda belirttik. Bakanlık cevabı da geldi, AYM’deki dosya tekemmül etti yani tamamlandı ve sadece karara kaldı. Fakat AYM tamamlanmış dosyamızı gündemine almadı. Umudumuz bu kararda.”

Terör örgütü propagandasından mahkum oldu

Ayşe Çelik halkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı televizyon programındaki konuşması nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmış, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi 15 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Çelik, bebeğiyle birlikte 20 Nisan 2018’de cezaevine girmiş, 4 Mayıs’ta bebeği için tahliye edilerek, cezası ertelenmişti. Ayşe Çelik 20 Nisan 2018 tarihinde 1 yıl 3 aylık hapis cezasının infazı için Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne konulmuş, 4 Mayıs 2018 tarihinde tahliye edilmişti.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU