City'yi deviren Tottenham yarı finalde. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maç Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

En kısa sürede en çok gol rekorunun kırıldığı karşılaşmayı Manchester City, 4-3 kazansa da adını yarı finale yazdıran ekip Tottenham oldu

Fotoğraf: AA

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City ile Tottenham çeyrek final ikinci maçında karşı karşıya geldi. Guardiola'nın öğrencileri 1-0'ın rövanşında zorlu Tottenham'ı sahasında ağırladı.

Her dakikası heyecan dolu geçen İngiltere temsilcilerinin mücadelesinde, ilk 21 dakikada 5 gol atıldı.

Manchester City, 4. dakikada Raheem Sterling'in golüyle 1-0 öne geçti. Çabuk toparlanan Tottenham, 7 ve 10. dakikalarda Güney Koreli yıldızı Son Heung-min'in golleriyle mücadelede 2-1 üstünlük sağladı. Oyunda yeniden kontrolü ele alan ev sahibi ekip, 11. dakikada Bernardo Silva ve 21. dakikada Sterling'in rakip fileleri havalandırmasıyla ilk yarıyı 3-2 önde kapattı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Manchester City, 59. dakikada Sergio Aguero'nun golüyle 4-2 öne geçti. Tottenham, 73. dakikada Fernando Llorente'nin golüyle skoru 4-3'e getirdi. Manchester ekibinde 90+3. dakikada Sterling'in kaydettiği gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Tottenham, rakibine 4-3 kaybetmesine rağmen, deplasmanda atılan gol avantajıyla adını yarı finale yazdıran takım oldu. İngiliz ekibinin yarı finaldeki rakibi ise Hollanda temsilcisi Ajax.

İki takım arasındaki mücadele, ilk 21 dakikada gelen 5 golle birlikte Şampiyonlar Ligi tarihinin en kısa sürede en çok gol atılan karşılaşması olarak kayda geçti. Bir devrede iki takım lehine sonucun en fazla değiştiği karşılaşma rekoru da yine bu müsabakada kırıldı.

Manchester City'de Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan, 90 dakika sahada kaldı.  

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU