Şampiyonlar Ligi finalisti PSG'nin 800 milyon euroluk kadrosu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez finale çıkan PSG, 801 milyon 450 bin euro kadro değeriyle dudak uçuklattı. Kadrodaki en pahalı isim 2017'de Barcelona'dan 222 milyon euroya transfer edilen Neymar oldu

PSG'nin Şampiyonlar Ligi finalindeki rakibi, Olympique Lyon-Bayern Münih maçının ardından belli olacak / Fotoğraf: AFP

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez finale yükselen Fransız ekibi Paris Saint-Germain, 801 milyon 450 milyon eurolu kadrosuyla dikkat çekiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla Portekiz'in başkenti Lizbon'da ilk kez 8'li Final şeklinde düzenlenen Devler Ligi'nin ilk finalisti, Leipzig'i 3-0 mağlup eden PSG oldu.

Lizbon'daki Işık Stadı'nda oynanan müsabakayı Marquinhos, Angel Di Maria ve Juan Bernat'ın golleriyle 3-0 kazanan PSG, tarihinde ilk kez organizasyonda finale yükseldi.

2011 yılında Qatar Sports Investments tarafından satın alınan ve o günden bu yana yaptığı transferlerle Avrupa futboluna damga vuran PSG'nin güncel kadro değeri dikkatlerden kaçmadı.

Fransız ekibinin Transfermarkt verilerine göre güncel kadro değeri 801 milyon 450 bin euroyu buldu.

 

 

En pahalı bonservis Neymar'a ödendi

Kadroda maliyeti en yüksek futbolcu olarak 2017'de Barcelona'dan transfer edilen Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar oldu.

Neymar, 222 milyon euroluk astronomik bedelle transfer olarak bugüne kadar en yüksek bedelle transfer edilen oyuncu ünvanını elinde bulunduruyor. 

Paris'e gelmesinin ardından sık sık tranfer haberleri ve özel hayatıyla gündeme gelen yıldız ismin güncel değeri ise 128 milyon euro.

 

 

Birçok yıldız oyuncunun yer aldığı PSG'nin güncel kadro değerine bakıldığında ise en pahalı isim 21 yaşındaki Fransız yıldız Kylian Mbappe. 

Kariyerine Monaco altyapısında başlayan ve 2018'de Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Mbappe, 2018'de 145 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Monaco'dan PSG'ye transfer olmuştu.

Icardi ve Verratti en pahalı üçüncü isim

Sezon başında Inter'den transfer edilen Mauro Icardi ile 2012'de Pescara'dan alınan Marco Verratti, 60'ar milyon euro bonservis değerleriyle takımın en pahalı üçüncü ve dördüncü isimleri oldular.

 

Icardi-Reuters.jpg
Mauro Icardi / Fotoğraf: Reuters

 

Fransız ekibi, Mauro Icardi için Inter'e 50 milyon euro öderken, Verratti için ise 2012'de sadece 12 milyon euro ödemişti.

PSG'de en pahalı beşinci oyuncu 52 milyon euro güncel piyasa değeri bulunan Marquinhos oldu.

2015'te Manchester United'dan 63 milyon euro bonservis ödenerek alınan ve güncel değeri 32 milyon euro olan Angel Di Maria, listenin altıncı sırasında yer aldı.

Yapılan yatırımla uzun yıllar süren Olympique Lyon hegomonyasına son vererek Fransız futbolunu domine eden Paris Saint-Germain, güncel değeri 801 milyon 450 bin euroyu bulan kadrosuyla Devler Ligi'nde zafere ulaşması için önünde bir adım kaldı.

PSG'nin Şampiyonlar Ligi'nde finaldeki rakibi, bu akşam oynanacak Olympique Lyon-Bayern Münih maçının ardından belli olacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU