Mustafa Cengiz: 'Dünyanın en ucuz futbolcu vergisi bizde' dendi, şimdi de dünyanın futbolda en çok vergi veren ülkesiyiz

Kasımpaşa'nın Mame Thiam'ı da Fatih Öztürk gibi bedelsiz verdiklerini açıklamasının ardından konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "u tavrını bilseydik, Kasımpaşa'ya bir bedel öderdik. Zikrettiğiniz takım, bizim en değerli rakibimiz Fenerbahçe" dedi

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, kadın voleybol takımının yeni transferlerinin imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Kasımpaşa Kulübü'nün golcü oyuncusu Mame Thiam'ı da Fatih Öztürk gibi bedelsiz verdiklerini açıklamasını değerlendiren Cengiz,"Kasımpaşa'nın bu tavrını bilseydik, Kasımpaşa'ya bir bedel öderdik. Zikrettiğiniz takım, bizim en değerli rakibimiz Fenerbahçe. Fenerbahçe camiasına saygı duyan bir insanım, hepsi arkadaşımız, kardeşimiz, halamız, dayımız. Camialara laf ettirtmem. Camialar hata yapmaz" şeklinde görüş belirtti.

Dün yaptığı konuşmalarda kimseyi hedeflemediğini belirten Galatasaray Başkanı, şöyle konuştu:

Fenerbahçemiz, Trabzonsporumuz, Eskişehirsporumuz, Bursasporumuz, Ankaragücümüz çok güçlü olsun, çıta yükselsin. Sahada mertçe, delikanlıca mücadele olsun. Geçen seneki hakem hataları olmasın. İnsanlar sadece kendi canı yanınca bağırmasın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasımpaşa'dan transfer ettikleri Fatih Öztürk için tüm detayları açıkladıklarını aktaran Cengiz, "Benim de diğer camialardan aynılarını beklemem hata mı? Spor yorumcularına diyoruz ki, sorun, kaça almışlar? Sadece Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor değil, diğerleri için de diyoruz. Bunda bozulacak ne var" eleştirisinde bulundu.

Gazetecilere hitabında hata yapmaları durumunda kendilerinin uyarılmasını isteyen Cengiz, "Ben bu transfere bir şey demiyorum. Bir kere başlarsa yanlışlar zincir gibi gider. Transferde hile yaptılar demiyorum ama çok büyük dedikodular kulağımıza geliyor. Bunlara tenezzül ettiklerine inanmıyorum, inanmak da istemiyorum" ifadelerini kullandı

"Vergi yasası ertelensin"

Amatör sporlarda daralmaya gitmeyeceklerini ancak Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe olarak bu branşlara yatırım yapmakta zorlandıklarını kaydeden Cengiz, şunları söyledi:

Devletimiz amatör branşlara yapılan ödemelerin, vergiden düşülmesi yönünde karar almıştı. Bu bizi sıçratacaktı. Ancak bu sene bir algı yaratıldı, 'Dünyanın en ucuz futbolcu vergisi bizde' dendi. Şimdi de dünyanın futbolda en çok vergi veren ülkesiyiz. Sayın Bakanımıza ricamız, bu yasa ertelensin. Futbol kulüplerin maliyeti arttı, amatörlere destek azaldı. Amatörler zaten bir şey almıyor, şimdi bir de indirim istiyoruz. 

Mensah açıklaması

Mustafa Cengiz, Beşiktaş'ın Kayserispor'dan transfer ettiği Bernard Mensah ile ilgili şu yorumu yaptı:

Hem Beşiktaşımıza hem Mensah'a candan başarılar dilerim. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz Önemli olan pratikte yapılanlar. Biz başarılar diliyoruz ama hiç kimseye yanlış yapmadığımıza inanıyoruz

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU