İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görevi devraldı

İl Seçim Kurulu'nun daveti üzerine Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na giden Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. 17 günün ardından resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan İmamoğlu görevine başladı

31 Mart seçimlerinin ardından kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul'daki yarışı önde bitiren Ekrem İmamoğlu 17 günün ardından mazbatasını aldı.

Mazbatayı teslim aldıktan sonra Saraçhane'deki İBB binasına giden Ekrem İmamoğlu'nun bina önünde yaptığı konuşmadan önemli bölümler:

"Mazbatamızı İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan aldık, çok onur duyuyorum, mutluyum, gururluyum. 16 milyon insan adına devraldım, kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşerilerimiz adına almanın gururunu yaşıyorum. Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik. Bu şehirde yaşayan insanların saygısıyla oluşturduğu birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. 16 milyonun hakkını yedirtmeyiz dedik bundan da asla vazgeçmedik. Günün sonunda mazbatamızı aldık, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Kentin ihtiyaçlarını biliyoruz. Hizmet etmeye hızlıca başlayacağız. İBB’nin tüm alanları şeffaf biçimde tüm halka bugün itibariyle açılmıştır."

Mazbatanın İmamoğlu'na verileceğini ilk olarak duyuran isim CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu. Kaftancıoğlu haberi Twitter hesabından paylaştığı iki kelime ile duyurdu.
 

 

Ekrem İmamoğlu mazbata  (1) - AA.jpg
Ekrem İmamoğlu İstanbul mazbatasını almak için İl Seçim Kurulu'na girerken / Fotoğraf: AA


İl Seçim Kurulu'nun mazbata için Ekrem imamoğlu'nu davet ettiği haberi duyulunca CHP'li ve İYİ Partili vekiller, ittifak partilerinin seçmenleri mazbatanın verileceği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na akın etti.   
 

imamoğlu mlazbata yoğunluk.jpg
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almak üzere İstanbul Adliyesi'ne gelişi sırasında partililerce coşkuyla karşılandı / Fotoğraf: AA


Ekrem İmamoğlu yoğun ilgi altında İl Seçim Kurulu'na girdikten sonra Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: 
 


Yoğunluk nedeniyle Ekrem İmamoğlu'nun adliyedeki açıklaması iptal edildi. Partililer Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına yönlendirildi.  

İBB'de devir teslim töreni 

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı almasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesinde hareketlilik yaşandı.

Bina çevresine güvenlik önlemleri artırıldı devir teslim için hazırlık yapıldı.

CHP'nin hem eski hem de yeni meclis üyeleri Ekrem İmamoğlu'nu karşılamak için binaya geldi. Mevlüt Uysal da devir teslim töreni için İBB binasına gitti. 
 

imamoğlu mazbata poz.jpg
Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB binasına giderken mazbata ile poz verdi


İYİ Parti lideri Meral Akşener de Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.
 


İstanbul seçim sonuçları açıklandı

Maltepe’deki bin 89 sandığın yeniden sayımı dün gece tamamlandı. İlçe Seçim Kurulu birleştirme tutanaklarını hazırladı ve tutanaklar İl Seçim Kurulu’na gönderildi.

Bu tutanaklara göre Ekrem İmamoğlu'nun oyu 4 milyon 169 bin 765, Binali Yıldırım'ın oyu ise 4 milyon 156 bin 36 olarak kayıtlara geçti. İstanbul İl Seçim Kurulu'na ulaştırılan bu birleştirme tutanağında bu rakamlara göre iki isim arasındaki fark 13 bin 729
 

birleştirme tkutanağı.jpeg
Maltepe İlçe Seçim Kurulu'nun hazırladığı birleştirme tutanağı


AK Parti dün (16 Nisan) yaptığı başvuruda YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili kararı verene kadar mazbatanın Ekrem İmamoğlu'na verilmemesini istemişti. 
 


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU