Kız Kardeşler'e dört ödül... 38. İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Bora Kim'in yönetmenliğini yaptığı Sinek Kuşu filmi uluslararası yarışmada "Altın Lale" ödülünü kazanırken, ulusal yarışmada Kız Kardeşler filmiyle Emin Alper hem "Altın Lale"yi hem de "En İyi Yönetmen Ödülü"nü aldı

38. İstanbul Film Festivali'nin ödül töreni Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlendi / Fotoğraf: AA

Festivalin ödül töreninde ulusal ve uluslararası kategoride 52 film yarıştı. Uluslararası yarışma kategorisinde "Altın Lale" olarak da bilinen “En İyi Film” ödülü Bora Kim’in yönettiği Sinek Kuşu filminin oldu. Ulusal yarışmada Emin Alper’in yönetmen koltuğuna oturduğu “Kız Kardeşler”, ”En İyi Film” seçildi.

Onat Kutlar anısına verilen “Jüri Özel Ödülü”nü Emre Yeksan, Yuva filmiyle kazandı. Yeksan’a ödülü yönetmen Philippe Lesage tarafından verildi.

İstanbul Film Festivali'nde “En İyi Yönetmen” ödülünü, Kız Kardeşler filmiyle Emin Alper aldı. 

Barış Atay'ın yönettiği Aden filmine mansiyon verildi.

“En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” de Kız Kardeşler filmindeki rolleriyle Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel ve Helin Kandemir’in oldu. 

 

Kız Kardeşler oyuncuları.jpg
Kız Kardeşler filminin başrol oyuncuları Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel ve Helin Kandemir​​'e ödülleri Ulusal Yarışma alanında jüri üyelerinden olan Alican Yücesoy tarafından verildi/ Fotoğraf: AA​​​​​

 

 

En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü Yuva filmindeki rolüyle Kutay Sandıkçı kazandı.

"En İyi Senaryo Ödülü" ise Görülmüştür filmiyle Serhat Karaaslan'ın oldu. 

"En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü" Yuva filmiyle Jakub Giza'ya, "En İyi Kurgu Ödülü" Görülmüştür filmiyle Ali Aga'ya, "En İyi Özgün Müzik Ödülü" ise Kız Kardeşler filmiyle Giorgos ve Nikos Papaioannou'ya verildi.

İstanbul Film Festivali’nin kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli filmleri izleyiciyle buluşturmak amacıyla başlattığı Ulusal Kısa Film Yarışması'nda ise "En İyi Kısa Film Ödülü" Avarya filmiyle Gökalp Gönen'in oldu.

Belgesel sinemayı ve sinemacıları desteklemek için verilen Ulusal Belgesel Yarışmasında ödül Rena Lusin Bitmez'in yönettiği "Tanrı Göçmen Çocukları Sever Mi Anne?" filmine verildi.

Aylin Kuryel ve Fırat Yücel'in yönettiği Baştan Başa filmi de mansiyon kazandı.

Sinemada İnsan Hakları Yarışması'nda Barbara Miller'ın Dişil Haz filmine mansiyon verildi.

2013’te hayatını kaybeden yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen “Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü”nü Nebula filminin yönetmeni Tarık Aktaş kazandı.

“FIPRESCI Ödülleri” uluslararası yarışmada Suhaib Gasmelbari'ın yönettiği Ağaçlardan Bahsetmek, ulusal yarışmada da Emin Alper'in yönettiği Kız Kardeşler, ulusal kısa yarışmada ise Deniz Telek'in yönettiği Gümüş filminin oldu. 

 

AA


 

DAHA FAZLA HABER OKU