Galatasaray ve Medipol Başakşehir'den sonra söz sırası MHK'da: Sabri Çelik basın toplantısı düzenleyecek

Haftasonu oynanan derbi maçın ardından tartışmalar devam ediyor. Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak'ın, "Bir takım şampiyon edilecekse, çıksınlar açıklasınlar" sözleri üzerine Başakşehir Kulübü konuyu savcılığa taşıdı

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftada oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçında yaşanan hakem hataları iddialarının yankıları sürüyor.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak hakem hatalarına değinerek, "Bir takım şampiyon edilecekse, çıksınlar açıklasınlar, ilan etsinler, kimse de boşuna uğraşmasın. Bana söylenen birçok şey var. Türk futbolu adına, Türk futbolunun markası adına üzgünüm. Zamanı gelince çok şey paylaşacağım" açıklamasında bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Albayrak’ın bu açıklamalarının hedefinde Medipol Başakşehirspor olduğu biliniyor.

Söz konusu maçtan bir gün sonra Galatasaray yöneticileri MHK Başkanı Sabri Çelik'i ziyaret etti.

Görüşme sonrası konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Hem genel hem de hayırlı olsun ziyareti yaptık, konuştuk. Resmi sitemizden de bir açıklama yayınlayacağız" dedi. 

Toplantının ardından Galatasaray Kulübü resmi Twitter hesabından "VAR kayıtları açıklansın" ifadelerinin yer aldığı paylaşım yapıldı.

Başakşehirspor konuyu yargıya taşıdı

Medipol Başakşehir Kulübü, haftasonu oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak’ın açıklamalarını savcılığa taşıdı.

Kulübün resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda söz konusu açıklamayla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na hukuki başvuru yapıldığı belirtildi.

Dün akşam saatlerinde Başakşehir Kulübü yine resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Başkanımız, asbaşkanlarımız ve CEO’muz yarın 14:30’da MHK Başkanı ve kurul üyelerine bir ziyaret gerçekleştireceklerdir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız" ifadelerinin yer aldığı yeni bir paylaşımda bulundu.

MHK Başkanı basın toplantısı düzenleyecek

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik yarın basın toplantısı düzenleme kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek basın toplantısı saat 15.00'te başlayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU