Netflix rekor katılımcıya ulaştı: 3 ayda 9,6 milyon yeni abone katıldı, toplam sayı 148 milyonu aştı

Yılın ilk çeyreğinde yeni abone sayısındaki artış ABD’li platformun bile beklentilerinin üzerine çıktı. İlk 3 aydaki gelir ise 4,5 milyar dolara ulaştı

1997'de ABD'de kurulan Netflix'te pek çok sinema filmi, belgesel ve çizgi filmin yanı sıra Black Mirror, La Casa de Papel, Narcos, The Umbrella Academy, Designated Survivor ve The Crown gibi diziler yer alıyor / Fotoğraf: Netflix

2019’un ilk 3 aylık verilerini açıklayan ABD’li platformun toplam abone sayısı 148,9 milyonu aştı. 2018 sonunda bu rakam 139 milyondu. Abone sayısındaki 3 aylık artış şirketin şu ana kadar ulaştığı en yüksek rakam. 

Netflix'in The Umbrella Academy, Triple Frontier ve The Highway Man gibi yeni yapımlarının da artışa etkisinin olduğu belirtiliyor.

Netflix abone sayısındaki artışa ilişkin bir de grafik yayınladı. Siyah olan sütunlarda ABD'deki üyeler, sarı olanlarda ise uluslararası aboneler yer aldı.

Toplam abone sayısının 148,9 milyona ulaştığı belirtilirken, büyüme oranı yüzde 25 olarak gösterildi.

 

Netflix grafik.jpg
Kaynak: Variety - Netflix

 

 

Ancak yılın ikinci çeyreğinde abone sayısındaki artışın düşmesi bekleniyor. Buna gerekçe olarak da ABD, Brezilya, Meksika ve Avrupa ülkelerinin başı çektiği pek çok ülkedeki zamlar gösteriliyor. 

ABD’de geçtiğimiz aylarda standart üyelikte 2 dolarlık zam yapılmış ancak henüz bu rakam Türkiye’deki abonelere yansıtılmamıştı.

Sinema filmleri, diziler ve belgesellerle Netflix’in toplam abone sayısındaki artış gelire de yansıdı. Yılın ilk çeyreğindeki gelir 4,5 milyar doları aştı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22’lik artışa tekabül ediyor.

Şirket, Stranger Things, Orange is the new Black ve 13 Reasons Why gibi ilgi gören yapımlarının yeni bölümlerini de bu yaz yayınlanacağını duyurdu. 

Disney ise kuracağı platformla Netflix’e rakip olmaya hazırlanıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU