Pixar'ın i'sinin dehşet anları: Tanıtım animasyonu kısa korku filmine dönüştürüldü

Pixar’ın sevilen tanıtım filmi yeniden düzenlenerek kısa korku filmi haline getirildi

Sinema severlerin aşina olduğu animasyon her film öncesinde görülüyor (Pixar)

Pixar Animasyon Stüdyolarının imzasını taşıyan tüm filmlerin başında yer alan Pixar’ın tanıtım animasyonu “I” harfinin gözünden aktarılan kısa korku filmi olarak yeniden yorumlandı.

Bahsi geçen kısa videoda zıplayan masa lambası “I” harfini ezerek onun yerine geçiyor. Animasyon ilk olarak Luxo Jr. ile 1986’da tanıtılmıştı. Kısa filmde iki masa lambası küçük bir topla oynuyordu.

 

 

Pixar’ın neredeyse hiç değişmeyen logosu İnanılmaz Aile (The Incredibles), Vol-i (Wall-E) gibi filmlerde de gösterilmişti. 

Screen Rant'in haberine göre şirketin kendisi de ara ara logo üzerinde değişiklikler yapsa da Ratboi Pleb isimli YouTube kullanıcısı, bahsi geçen videoyu “I” harfinin ölümü üzerinden yeniden canlandırdı. Videoda oda karanlık ve uğursuz görünüyor, bunun yanı sıra “I” harfinin endişeli nefes alışları duyuluyor. 

 

 

“I” odanın karanlık köşesine baktığında lambanın da ona baktığını ve üzerine doğru zıplayarak geldiğini fark ediyor. Videonun sonunda lamba “I” harfini kanlı biçimde öldürüyor.

Videoda kullanılan müzik de ayrıca lambanın “I” harfini öldürdüğü sahneyle uyum sağlıyor. Bu video bugüne kadar Pixar izleyicilerinin tanıtımda gördüklerinden tamamen farklı bir bakış açısına sahip. Örneğin, neden “I” harfinin başına böyle bir şey geliyor? Ya da diğer harfler ona neden yardım etmiyor? 

Pixar genellikle yürek burkan animasyonlarıyla biliniyor ve böylesi bir bakış açısını onun filmlerinden önce yayımlanan tanıtım animasyonunda görmek pek de mümkün değil. YouTube kullanıcısının yaptığı video seyirciyi “I” harfiyle empati kurmaya zorluyor. 

Her ne kadar Pixar’ın da benzer değişiklikler yapıp yapmayacağı bilinmese de, bu video izleyenlerin fikrini değiştirebilir gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU