Saadet Partisi: Maaşımızı dolarla almıyoruz ama dolar bütün maaşımızı alıyor

Saadet Partisi Albayrak’ın “Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz” sözlerinin yer aldığı bir eleştiri videosu hazırladı ve liyakat vurgusu yaptı

Saadet Partisi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın gazeteci Ahmet Hakan’a söylediği, “Maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz?” ifadelerine yönelik bir eleştiri videosu hazırladı.

Partinin basın organı tarafından servis edilen görüntülerde, Hakan’ın “Endişelenmeli miyiz” ifadeleri ve Albayrak’ın “Dolarla mı maaş alıyorsunuz” ifadeleri yer aldı.

Daha sonra birçok ürün sayılarak “dolarla” ifadesi kullanıldı.

Videonun sonunda partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “Ekonomi yönetimini liyakatsizliği tescil edilmiş kişilere teslim ederseniz ekonomiyi ayağa kaldıramazsınız” sözlerine yer verilirken sosyal medyada, "Maaşımızı dolarla almıyoruz ama dolar bütün maaşımızı alıyor" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN Türk’teki programda Hakan, “Kur yükselince telaşlanıyorum, endişelenmeli miyiz?” diye sormuş bunun üzerine Albayrak şu yanıtı vermişti:

Öncelikle onu sorayım. Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Dolarla işiniz var mı? Türkiye, 1980'li yıllarla birlikte 'kur algısıyla ekonomiyi ölçme' konusunda bir psikolojiye girmiş. Eskiden kur çok daha fazla etkiliyordu. Şimdi ekonomide bir dönüşüm var. 2 sene önce de bu seviyelerdeydi. Düştü. Kur çıkıp iniyor, küresel etkilerden kaynaklı Türkiye de etkileniyor tabii ama eskisine nazaran daha az etkileniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU