AK Parti 3 valiz dolusu belge ile İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya başvurdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz olağanüstü itiraz dilekçesini YSK'ya teslim ettikten sonra açıklama yaptı: 16 bin 884 oy AK Parti lehine yazılması gerekirken başka yerlere yazılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul için olağanüstü itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. 

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinin yanı sıra belgeler bulunan 3 bavulun da YSK'ya getirildiği görüldü. İtiraz dilekçesinin yaklaşık 50 sayfadan oluştuğu, bavullarda ise delil klasörlerinin yer aldığı öğrenildi.
 

ak parti ysk başvuru 1 AA.jpg
Fotoğraf: AA


Ali İhsan Yavuz itiraz dilekçesini verdikten sonra çıkışta açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavuz'un açıklamalarından öne çıkan bölümler:

"Bütün belgeleri YSK'ya sunduk. Seçim akşamından beri tüm Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Sıcağı sıcağına partiler ve YSK açıklamada bulunmuşlardı. YSK 28 bin farkla CHP'nin lehine seçimin bittiğine dair açıklamada bulunmuştu. Rakamlar her bir yerden ayrı görününce bizim kendi kayıtlarımıza göre de çelişki olduğunu görünce İstanbul'a gittik. İlk etapta bu çelişkinin neden ibaret olduğunu araştırmaya başladık... Geçersiz oylarda bizim olması gereken yaklaşık 6 bin oy başka yerlere kaydırılmış."

"Oyların tamamı sayılmadı sadece yüzde 10'u sayıldı. YSK da oyların 4 ilçe ve 2 ilçedeki birer kurul hariç kalan ilçelerde sayılmasına müsaade etmedi. Ortada bir şüphe var. Bu fark 13 binlere indi. Eğer tamamı sayılsaydı, şüpheyi kaldıracak adımlar atılsaydı seçim lehimize sonuçlanacaktı. Geçersizlere gelince maddi hatalara gelince yüzde 85,6 oranında oylar AK Parti aleyhine yazılmış."

"Seçimlerin temeli dediğimiz sayım döküm çizelgelerinden 5 bin 388'i mühürsüz, 694'ünün imzasız olduğunu gördük. Yanına oy kullanamaz şerhi düşmeden 5 bin 287 hükümlü seçmen kayıtlarında yer almış. Kayıp oylar var. Eksik veya fazla olan sayı burada 25 bin kadar bir sayı. Eksik veya fazla çıkan imzadan ve kayda geçen sayı 25 binleri buluyor." 

AK Parti Yüksek Seçim Kurulu'na seçimde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Büyükçekmece için başvurmuştu. YSK, İstanbul sonuçlarıyla birlikte değerlendirmek üzere Büyükçekmece kararını ertelemişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU