Mustafa Cengiz: Bir oyuncu önce Galatasaray'a gelir, anlaşamazsa 2-3 katı fiyata başkasına gider

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, harcama limitleri ve transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, forma göğüs sponsoru Sixt ile yapılan sponsorluk anlaşmasının imza töreninde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cengiz, "Kulüpler Birliği ve TFF toplantısında neler yaşandı? Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiğini duyduk. Neden Galatasaray limti arttırımına karşı çıktı" sorusunu şöyle yanıtladı:

Biz karşı çıkmadık. Siz bir kural koyuyorsunuz. Otobanda bir hız limiti var. Bunu kafanıza göre değiştiremezsiniz. Kırmızı ve yeşil ışığın daha az süre yanmasını isteyebilirsiniz ama hız limitini değiştiremezsiniz. Ben bu limite uymam, bunu aşarım cezayı da ödemem diyemezsiniz. Bunu dediğiniz zaman olmaz. Kurallara uymazsanız anarşi olur. Kasımpaşa'nın limitinde hata olmuş bunu düzeltelim, Fenerbahçe'nin başvurusuna gelecek yıl bakalım. Oyun oynanırken kural değiştirirseniz oyunun da kuralın da kıymeti kalmaz. 

Kendilerine harcama limiti konusunda rahat olduklarını söylediklerini dile getiren Cengiz, "O rakam bizim bütçemiz. Harcayabileceğimiz 50 milyon lira var. Onu da saçamam. Futbolculara milyon euro ödeyecek halim yok. Hem karnım doysun hem yemeğim eksilmesin diyemezsiniz. Gelecek yıl da bizim bu duruma düşeceğimizi söylüyorlar. Olabilir. Biz cezamız neyse onu çekeriz. Suç cezaya tabidir" ifadelerini kullandı.

Mert Hakan Yandaş göndermesi

"Siz başkalarının anlaştığı oyuncuya daha fazla para verip onun aklını çelerseniz ve sonra da limitimiz düşük derseniz bu olmaz" diyen Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Başkalarının anlaştığı genç çocukları, 2-3 kat daha fazla para verip, transfer edip, sonra da 'limitless' yazamazsın. Suç işlemişseniz ceza alırsınız. Biz yapsaydık ceza alırdık, buna eminim. Pandoranın kutusunu açmayalım. Çok utanan, yüzü kızaranlar olur. Polemik yaratmak istemiyorum. Futbolcularla ilgili polemik yaratmak istemiyorum. Hepsinin yolu açık olsun.

Toplantıda söz alan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Cengiz'in açıklamaları üzerine şu yorumu yaptı:

Ben bugüne kadar yıllardır sizinle birlikteyim. Söz verip de yerine getirmediğim bir şey yoktur. Bu konuda elimde çok yazılar var ama vermeyeceğim. Vermem de. Doktorlara dahi gidip Galatasaray forması giyersen Rolex saat alırım diyenler bugün böyle konuşuyor.

"Bir oyuncu Galatasaray'la anlaşamazsa 2-3 katı paraya başkasına gider"

Fenerbahçe'nin camiasının kullandığı "Biz bir futbolcuyu istersek alırız" sözü ile ilgili de konuşan Cengiz, şu değerlendirmeyi yaptı:

Size samimiyetle söylüyorum bunu. Futbolcular önce Galatasaray'a gelir. Anlaşamazsa 2-3 kat paraya başka kulüplere giderler. Galatasaray Türkiye'de futbolun kıblesidir.

Arda Turan transferi

Kendisinin soyunma odasına girmediğini ve işi ehline bıraktığını dile getiren Cengiz, Arda Turan'ın transfer sürecini şu sözlerle anlattı:

Scout araştırır, teknik heyete gelir. Teknik heyet bize başvurur. 10-15 oyuncu. Öncelik sıralar. Biz bu öncelikleri mali duruma göre bakar ve almaya çalışırız. Arda Turan olayında devre arasında bana resmi olarak bir başvuru gelmedi. Ben bunu anlattım o dönemde. İş usulüne uygun değildi yani. Bu transfer döneminde de hocamız bizden Arda'yı resmi olarak istedi. Arda da sağ olsun boş mukaveleye imza atarım dedi. Biz de en düşük maaşı verdik. 

Lemina, Seri ve Falcao açıklaması

Takımdaki bütün oyuncuların maaş indirimine ve feragat kağıtlarına imza attığını ancak 4 oyuncunun indirime yanaşmadığını belirten Galatasaray Başkanı, "Hukuk içinde saygı duyuyorum ama üzüldüğümü saklayamayacağım" dedi.

Sezon başında kiralanan Mario Lemina'nın sarı-kırmızılı takıma hizmet verdiğini ancak gelecek sezon için teknik ekibinin planlarında yer almadığını açıklayan Cengiz, "Seri için düşünüyoruz. Falcao da devam edecek öyle görünüyor. İndirim yaptı maaşında. Seri ve Lemina, indirim konusunda Muslera ve Selçuk'tan sonra ilk adım atan oyuncularımız oldular" açıklamasında bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU