ODTÜ’lüler konuştu: Farklı bir şey değil, 32 yıldır yaptığımız şenliği yapmak istiyoruz, Devrim Stadyumu’nda sahnenin olmadığı planı kabul etmiyoruz

ODTÜ Rektörlüğü ile öğrenciler arasındaki bahar şenliği çekişmesinde kilit nokta “Devrim Stadyumu”… Öğrencilere sunulan son teklifte de stadyumda etkinliğe izin verilmedi. ODTÜ Medya Topluluğu kamera karşısına geçti, süreci anlattı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Medya Topluluğu, Twitter üzerinden yaptığı canlı yayınla bahar şenliklerinde yaşanan süreci anlattı. Sürecin 15 Şubat’ta başladığını söylediler, “gelinen noktada bizim taleplerimiz yerine getirilmedi” dediler

“Biz ODTÜ Bahar Şenliğini devrim sahnesinden ve oradaki konserlerden ibaret görmüyoruz. Bu bizim ortak emeğimiz ve değerimiz. Hem devrim sahnemizin hem de ODTÜ ruhundan bağımsız düşünemeyeceğiz öğrenci emeğinin sergilendiği diğer alanların elimizden alınmasını kabul etmedik ve dedik ki “Şenliğimiz 32 yıldır olduğu gibi aynı yerlerde devam etsin.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğrenciler bu taleplerinden sonra üniversite yönetimi ile 8 Nisan tarihinde bir taslak üzerinde anlaştıklarını söyledi ve bu taslakta devrim sahnesinin de olduğunun altını çizdi. Ama taslaktaki anlaşma 24 saat, yani 9 Nisan’a kadar sürdü. Gerisini Ululslararası Gençlik Topluluğu sözcüsü şöyle anlatıyor:

“Anlaştığımız taslakta, bizi iyi anlattığını ruhumuzu temsil ettiğini düşündüğümüz küçük çaplı bir devrim sahnesi olacaktı. 24 saat geçmeden 9 Nisan’da bize ‘Bütün etkinlikleriniz ve bütün alanlarınız iptal’ dendi ve biz mesai saatleri içinde KKM’deki salonlarda, saat 22’ye kadar da KKM otoparkında kurulacak sahneden ibaret bir teklif sunuldu.”

 

ODTÜ DEVRİM STADYUMU.jpg
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki stadyum 1968'den beri üzerinde bulunan devrim yazısı nedeniyle "Devrim Stadyumu" olarak adlandırılır. 2008'de yenilenen devrim yazısı basamaklara yatay bir şekilde yazıldığı için yukarıdan görünmez


Öğrenciler bu teklifi kabul etmedi. Ve üzerine #ŞenliğineSahipÇık etiketiyle ODTÜ kampüsünde yaşanan bu tartışma geniş bir kitle tarafından öğrenildi. Medya Topluluğu gelinen son noktayı sosyal medya canlı yayınında anlattı:

“Tekrar 8 Nisan’da hemfikir olduğumuz planı dile getirdiğimizde olumlu yaklaştılar. UGT’ye kararlarını bildireceklerini söylediler ama dün (15 Nisan 2019) saat 17’de tüm ODTÜ’ye atılan mail aynı şenlik formatının süslü cümlelerle tarafımıza iletilmiş haliydi.”

Açıklamayı yapan ve süreci anlatan öğrenci grubu, şenliğin imkansızlık nedeniyle yapılamadığı haberlerine de karşı çıkıyor. Zira ODTÜ’de bahar şenliğinin en başından bu yana yönetimden bütçe talep etmeden gerçekleştirildiğini söylüyorlar. Bunu da basketbol büyüklüğünde bir alandaki stantları kiralayarak karşıladıklarını anlatıyorlar.
 


ODTÜ’lüler açıklamalarını şu sözle sonlandırdı:

“Biz bir grup öğrenciyiz ve şenlik yapmak istiyoruz… Biz farklı bir şey yapmak istemiyoruz, bizim ortaya koymak istediğimiz şey şenlikten başka hiçbir şey değil.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU