Bilinen son dişi Yangtze kaplumbağası Çin’deki hayvanat bahçesinde öldü

Dişinin ölümüyle birlikte, yumuşak kabuklu dev Yangtze kaplumbağalarından sadece 3 tane kaldı

Çin’de çok ender rastlanan yumuşak kabuklu dev bir Yangtze kaplumbağası öldü. Ölen kaplumbağa türünün bilinen son dişisiydi.

Nadir kaplumbağalar olarak bilinen yumuşak kabuklu dev Yangtze kaplumbağalarından dünyada sadece 4 tane bulunuyordu. Dişinin ölümüyle kaplumbağaların sayısı 3’e düştü.

Çin’in güneyindeki Suzhou hayvanat bahçesinde, ölen dişi kaplumbağanın ardından bir erkek Yangtze kaplumbağası kaldı. Ayrıca cinsiyetleri bilinmeyen aynı türden iki kaplumbağa da Vietnam’da yaşıyor.

Suzhou şehir yönetiminin açıklamasında, dişi kaplumbağanın cumartesi günü öğleden sonra öldüğü belirtildi. Kaplumbağanın ölüm nedeninin yerel ve uluslararası uzmanlar tarafından araştırıldığı söylenen açıklamada, kaplumbağanın yumurtalık dokusunun teknoloji yardımıyla gelecekteki çalışmalar için alındığı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin’in devlet destekli gazetesi People’s Daily, uzmanların 90 yaşın üzerindeki dişi kaplumbağayı, ölmeden kısa süre önce 5’inci kez yapay yolla döllemeyi denediğini aktardı. Gazete, sağlık durumu iyi olan kaplumbağanın yapay döllenmesi işleminin de sorunsuz geçtiğini kaydetti.

Ancak dişi kaplumbağa ertesi gün öldü.

Çin’de bulunan yumuşak kabuklu dev Yangtze kaplumbağaları, Yangtze nehri ve Taihu gölünde yaşıyor.

Yaşayan en büyük tatlı su kaplumbağası olarak bilinen türden, “nesli en çok tükenmiş olan kaplumbağa” şeklinde bahsediliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU