Çeçenistan lideri Kadirov annesi için düzenlediği şiir yarışmasında çocuklara binlerce dolar dağıttı

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov'un annesi Ayman Kadirova için düzenlenen yarışmanın birincisi yaklaşık 49 bin dolarlık para ödülünün sahibi oldu

Kadirov, Rusya'nın özerk bölgesi Çeçenistan'ı 2006'dan beri yönetiyor (Reuters)

Çeçenistan'da düzenlenen yarışmada, özerk bölgenin lideri Ramzan Kadirov'un annesi Ayman Kadirova'yı öven şiirler yazan çocuklara binlerce dolarlık para ve akıllı telefon ödülleri verildi.

Çeçenistan resmi televizyonu Grozny TV'nin aktardığına göre, yarışmanın birincisi 6 bin 700 dolarlık (yaklaşık 49 bin TL) ödülün sahibi olurken, ikinciye 4 bin dolar (yaklaşık 26 bin TL) üçüncüye de 2 bin 700 dolar (yaklaşık 20 bin TL) para ödülü verildi.

İlk 10'a giren diğer finalistlere de ödül olarak akıllı telefonlar dağıtıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadirov'un annesinin 67. doğum günü nedeniyle bu hafta bir başka yarışma daha düzenlenmiş ve kazananlar yine para ödüllerinin sahibi olmuştu.

Ayman Kadirova, yargısız infaz ve yasadışı gözaltı gibi insan hakları ihlalleriyle birçok kez suçlanan Kadirov'un ailesinden adına şiir yarışmaları düzenlenen tek aile üyesi değil.

Babası ve Çeçenistan'ın bombalı saldırıda öldürülen ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov için de çok sayıda şiir yarışması yapılmıştı.

Kadirov 2017'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i onurlandırmak amacıyla onun için bir şiir yarışması da organize etmişti.

 

Independent Türkçe, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU