Yıldırım: Seçim murdar oldu, İmamoğlu: Organize kötülük... İstanbul'un bitmeyen oy sayımında peş peşe açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 15. günde de düğüm sürerken iki isim de açıklama yaptı

Gün içerisinde ilk konuşan AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım oldu. "Oylarımız sandıkta iç edildi" dedi. Seçim için "murdar oldu" ifadesini kullandı.

İşte Yıldırım'ın yaklaşık 2 saat süren basın toplantısında öne çıkan sözleri ve kısa süre sonra iddialara yanıt vermek için kamera karşısına geçen Ekrem İmamoğlu’nun yanıtları:

Binali Yıldırım: Seçim tamamlandıktan sonra ortaya çıkan anormallikler, şaibe ve yolsuzlukların gündeme geldiğini gördük… Biz hukukun peşindeyiz, vatandaşlarımızın verdiği oyun sandıkta iç edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. İki aday birbirine yakın oy aldığı halde aradaki fark neden benim lehime artıyor. Bu şunu gösteriyor; oylar sandıkta iç edilmiştir. Biz eminiz ki oyların tamamı sayılabilmiş olsaydı mutlaka bu seçimin sonucu böyle olmayacaktı, fark kapanacak ve sonuç tersine dönecekti… Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz

Ekrem İmamoğlu: Ekranları 2 saat boyunca işgal eden sayın rakibimiz, somut bir delil, somut bir aykırılığı size anlattı mı? Anlattıklarından ben bir şey anlamadım. Özellikle sormam gereken sorular var. Beni acelecilikle suçluyor ama rakibimiz tam bir yıldırım hızıyla akşam ‘seçimi ben kazandım, hem de 3 bin 870 oyla kazandım’ dedi. Sayın Yıldırım’ın seçimi murdar ilan etmesi çok net söylüyorum hukuka saygısızlıktır. ‘Oylarımız sandıkta iç edilmiştir’ diyor. Binali Yıldırım kendi akıl yürütmesini delil sanıyor. Vay halimize…

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binali Yıldırım: Ortada tahammülsüzlük var. Seçimi kazandığının kararını sen mi vereceksin? Belediye başkanıyım diye kart bastırıp Anıtkabir'e bu unvanla imza atarsan, miting yaparsan YSK'nın vereceği kararı etkilemekten başka ne yaparsın? Hukuk devletinde baskılarla hakimleri karar vericileri etkilemek mümkün değildir. Hakimler hukuka göre karar verir.
(İmamoğlu’nun maça gitmesi) Ben bunu doğru bulmuyorum, amigolukla başkanlık olmaz. YSK’nın kararını sükunetle beklemelidir. Yoksa sürece zarar verir

Ekrem İmamoğlu: Topluma iyi mesajlar vermiyormuşum İstanbul'u hareketlendiriyormuşum. Doğru beni görenler gülümsüyor. Sayın Yıldırım'ı pazara, yemeğe, kahvaltıya hatta Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş maçına da davet ediyorum. YSK'yı maça giderek nasıl baskı altınca tutarım anlamış değilim.

Binali Yıldırım: Bu seçimde organize bir kötülük yaşanmıştır. Bunun ortalığa çıkarılması gerekiyor. Seçimlerden sonra bizi yüzlerce kişi aradı bunu ilk kez söylüyorum. 3 yerine 2 pusula verildiğini söyledi. Bu bile organize bir durum olduğunun şüphesidir

Ekrem İmamoğlu: Organize kötülük dedi. Vallahi billahi ben bu kin, nefret, kötülük gibi duyguları hiç ruhumda taşımadım. Şu anda sizin yaptığınız asıl halkın iradesine karşı organize kötülüktür. İnsanların canını sıkmayın. Maltepe seçiminin sayımı ile ilgili yaptıklarını CHP yapmış gibi anlatmalarını şaşkınlıkla takip ediyorum.

Binali Yıldırım’a basın toplantısında “Seçim yenilenirse tekrar aday olacak mısınız?” sorusu yöneltildi. Yıldırım “Süreci YSK yönetiyor. Dolayısıyla YSK’nın vereceği karar ortada yokken bu şekilde bir öngörüde bulunmak anlam ifade etmez. Bekleyelim Yüksek Seçim Kurulu kararını versin, buna göre herkes yol haritasını çizecek.” sözleriyle yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu da basın toplantısında bir belge gösterdi ve medyaya çağrıda bulundu. İmamoğlu’nun gösterdiği belge, hakimlerin Maltepe tutanağınıydı. İmamoğlu, "Bu belgenin yandaşlığı olmaz! Vallah basın mensupları yayınlayın bunu." dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU