İmamoğlu'ndan Yıldırım'a yanıt: Seçimi murdar ilan etmesi hukuka saygısızlıktır

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın seçim sonuçlarına yönelik "murdar" tanımlamasına yanıt verdi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki seçim sürecine yönelik açıklama yaptı.

İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkan başlıklar:

 “Türkiye’ye sermaye akışı neredeyse durdu hatta ülkeden tersine sermaye akışı başladı Şirketler ekonomik durgunluk ve finansal zorluklar nedeniyle mali sıkıntılar içinde konkordato ilan ediyor. Son 2 ayda dövizde yaklaşık yüzde 10’luk artış zamları kapımıza getirmiş durumda. Sadece geçen hafta TL dolar karşısında yüzde 3’e yakın değer kaybı yaşadı. Ekonomik kriz politik kriz ile bütünleşiyor. Ne yazık ki sürecin çözümü yerine, kriz çıkararak krizi unutturma peşindeler. Bir yılda işsiz sayısında 1 milyon 259 bin kişi eklendi. İşsizlik oranı yüzde 14,7’ye çıktı. Genç işsizliği yüzde 26,7’ye yükseldi yani her 3 gençten birisi işsiz. Türkiye’de toplam işsiz sayısı 4 milyon 668 bin kişi. Bu kadar acı bir durumda ekranları 2 saat boyunca işgal eden sayın rakibimiz, somut bir delil, somut bir aykırılığı size anlattı mı? Anlattıklarından ben bir şey anlamadım. Özellikle sormam gereken sorular var. Beni acelecilikle suçluyor ama rakibimiz tam bir yıldırım hızıyla akşam ‘seçimi ben kazandım, hem de 3 bin 870 oyla kazandım’ dedi.”

“Sayın Yıldırım’ın seçimi murdar ilan etmesi çok net söylüyorum hukuka saygısızlıktır. ‘Oylarımız sandıkta iç edilmiştir’ diyor. Binali Yıldırım kendi akıl yürütmesini delil sanıyor. Vay halimize…”

“Organize kötülük dedi. Vallahi billahi ben bu kin, nefret, kötülük gibi duyguları hiç ruhumda taşımadım. Şu anda sizin yaptığınız asıl halkın iradesine karşı organize kötülüktür. İnsanların canını sıkmayın. Maltepe seçiminin sayımı ile ilgili yaptıklarını CHP yapmış gibi anlatmalarını şaşkınlıkla takip ediyorum.”

“Topluma iyi mesajlar vermiyormuşum İstanbul'u hareketlendiriyormuşum. Doğru beni görenler gülümsüyor. Sayın Yıldırım'ı pazara, yemeğe, kahvaltıya hatta Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş maçına da davet ediyorum. YSK'yı maça giderek nasıl baskı altınca tutarım anlamış değilim.''

YSK’nın Maltepe kararı

“YSK'ya son aldığı kararla ilgili teşekkür ediyorum. Artık süreyi uzatmayın insanların canını sıkmayın. Türkiye tarihinde bu kadar anlamsız yere tartışmayla ülkenin meşgul edildiği bir başka seçim yoktur.''

“Zaman hizmet zamanıdır… 2023’e kadar insanlar size yetki verdi, yetkinizi bu ülke için kullanın gelin hep birlikte ülkeye millete hizmet edelim” 

Ekrem İmamoğlu basın toplantısında hakimlerin tuttuğu Maltepe tutanağını gösterdi ve "Bu belgenin yandaşlığı olmaz! Vallah basın mensupları yayınlayın bunu." dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU