Binali Yıldırım: Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir, oylar sandıkta iç edilmiştir

Cumhur ittifakının İstanbul adayı Binali Yıldırım seçim sonuçlarını değerlendirdi

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı, Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar: 

"CHP adayı rakam vererek kazandığını ilan etti. 29 bin oy farkı ile. Biz de aynı gece 23.25'te eldeki bilgilere göre kazandığımızı söyledik. YSK Başkanı Sadi Güven açıklama yaptı, 27 bin 880 oyla İmamoğlu'nun önde olduğunu ifade etti. İlk bilgilerle beraber seçim esnasında seçim tamamlandıktan sonra ortaya çıkan anormallikler, şaibe ve yolsuzlukların gündeme geldiğini gördük." 

"Biz hukukun peşindeyiz, vatandaşlarımızın verdiği oyun sandıkta iç edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. İki aday birbirine yakın oy aldığı halde aradaki fark neden benim lehime artıyor. Bu şunu gösteriyor; oylar sandıkta iç edilmiştir. Biz eminiz ki oyların tamamı sayılabilmiş olsaydı mutlaka bi seçimin sonucu böyle olmayacaktı, fark kapanacak ve sonuç tersine dönecekti"

“Biz başından beri hukuk vurgusu yapıyoruz. İşleyen süreç bundan ibarettir. YSK işin sahibi ve patronudur. Seçimle ilgili itirazları YSK yönetmektedir. Maltepe'deki sayım da tamamlandığında bu süreç bitmiş olacak. YSK bir karara varmış olacaktır.”

“Ortada tahammülsüzlük var. Seçimi kazandığının kararını sen mi vereceksin? Belediye başkanıyım diye kart bastırıp Anıtkabir'e bu unvanla imza atarsan, miting yaparsan YSK'nın vereceği kararı etkilemekten başka ne yaparsın? Hukuk devletinde baskılarla hakimleri karar vericileri etkilemek mümkün değildir. Hakimler hukuka göre karar verir”

“Sahtekarlığın son kullanma tarihi olmaz, sahtekarlık başta yapılmışsa sonuna kadar devam eder. Seçimlerin bu hale gelmesini körükleyen rakip adaydır. Bu itiraz süreci her seçimde olmuştur. İki örnek var önümüzde; birisi Mansur Yavaş birisi İmamoğlu; Yavaş, soyadı gibi davranmıştır. Sorumluluk taşımak bu, ben tebrik ediyorum. Keşke Sayın İmamoğlu da Tribün tribün dolaşacağına sakin sakin oturup benim gibi sonuçları bekleseydi. Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz”

“Bu seçimde organize bir kötülük yaşanmıştır. Bunun ortalığa çıkarılması gerekiyor. Seçimlerden sonra bizi yüzlerce kişi aradı bunu ilk kez söylüyorum. 3 yerine 2 pusula verildiğini söyledi. Bu bile organize bir durum olduğunun şüphesidir”

Seçim yenilenirse tekrar aday olacak mı?

“Süreci YSK yönetiyor. Dolayısıyla YSK’nın vereceği karar ortada yokken bu şekilde bir öngörüde bulunmak anlam ifade etmez. Bekleyelim Yüksek Seçim Kurulu kararını versin, buna göre herkes yol haritasını çizecek.”

İmamoğlu’nun maça gitmesi

“Ben bunu doğru bulmuyorum, amigolukla başkanlık olmaz. YSK’nın kararını sükunetle beklemelidir. Yoksa sürece zarar verir”

Binali Yıldırım “İstanbul'da seçim iptal edilir mi?” sorusunu yanıtladı.

“Bildiğimiz bir gerçek var. Uzmanlarımız bu çalışmayı yaptı, tam kanunsuzluk olduğu gerekçesiyle müracaat yapılacak. Şu aşamada söyleyeceklerim bundan ibaret. Kendimi YSK yerine koyup bir şey söyleyemem ama ciddi yolsuzluklar ve seçimi sakatlayan ciddi deliller mevcut. Büyükçekmece'de daha önce başlayan süreçte 2 tutuklu var. Seçim sonrası gelişmelerle ilgili de savcılıklar bir tahkikat yapıyor. Suç duyuruları yapıldı, gereğini yapmak savcıların işi. Bu seçim çok konuşulacak.”

YSK'nın Maltepe kararı

Basın toplantısı sırasında YSK’nın Maltepe kararı haberi geldi. Yüksek Seçim Kurulu’nun tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmasını AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler değerlendirdi:

"Maltepe'de bin 89 sandıkta başlayan sayım CHP itirazı üzerine durduruldu. Biz açık şeffaf bir şekilde devam etmesi için YSK'ya tam kanunsuzluk talepli itirazda bulunduk. YSK bizi haklı buldu. Şöyle bir talep geldi bin 89 sandık var hızlandıralım. Sadece bizim iyi niyetimizle 5'er tane daha sayım tasnif heyeti kuruldu ilk günlerde. CHP'nin yetkilileri kargaşa çıkararak tasnif heyetlerinin kaldırılmasını istedi ve kaldırıldı. Perşembeden bu yana kadar seçim kurulları tek heyetle devam etti. Baktılar sayımın bitmesi lazım, 'mazbata, mazbata' diye tutturuyorlar. Alelacele tasnif heyeti kurdular. Bugüne kadar yapılan oy sayımlarıyla ilgili engelleyici CHP'dir. 2-3 kişiyle oy sayımı yaptılar. Torbaları açtılar. Bu bile başlı başına seçimin iptalini gerektiren bir durumdur. 400 tane oy torbasındaki pusula yeniden sayılacak diyorlar, evet yeniden sayılacak. Bir usulsüzlük varsa tutanağa geçireceğiz. Mevzuat çok belli. Bütün siyasi partileri ve YSK'yı bağlar. CHP istiyor diye Maltepe'deki usulsüzlüklere göz yummayacağız."

DAHA FAZLA HABER OKU