CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Baktılar Binali Yıldırım sandıktan bir türlü çıkmıyor…

Öztrak İstanbul Maltepe'deki yeniden sayıma ilişkin açıklama yaptı: 1 Nisan sabahı oylar yeniden sayılsın diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da yeniden sayılmasını engelliyorlar?

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul'daki seçim itirazı sürecine ilişkin basın toplantısı düzenledi “Sandıklar sayımı bitirilmesin diye özel bir çaba gösteriliyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Türkiye yangın yeri ama iktidarın aklında sadece İstanbul var. Seçimlerin üzerinden 15 gün geçti. Bu bize sandıkların yeniden sayımı bitirilmesin diye çok özel bir çaba gösterildiğini ortaya koyuyor. YSK'nın geçmiş kararlarını görmezden gelerek bunlara yol vermesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntı kaynağıdır. İstanbul'da tüm ilçelerde oyların yeniden sayılmasını istediler.”

“Bu işi yokuşa sürmektir”

Öztrak, özellikle sürecin uzatıldığını söyledi:

“Biz tekrar sayımın haksız hukuksuz olduğunu söyledik. 'Neden CHP istemiyor' dediler. YSK'nin geçmiş hükümleri görmezden gelmesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntıdır. Baktılar Binali Yıldırım sandıktan bir türlü çıkmıyor bu sefer bütün sandıkların sayılmasını istediler.”

CHP Sözcüsü Maltepe'de 400 sandığı bir daha saydırılmasını “işi yokuşa sürmek” olarak tanımladı “kazandığımız seçimi kimseye çaldırtmayız” dedi.

DAHA FAZLA HABER OKU