"Yılın ilk mutlu haberi": Modellik yapan 80’lik çift, Vogue ve Marie Claire'e kapak oldu

Tayvanlı karı kocanın büyük ilgi gören hesabı, salgın sırasında insanlara umut veren bir yer olarak görülüyor

Chang Wan-ji ve Hsu Sho-er, sahiplerinin almadığı kıyafetlerle modellik yapıyor (@wantshowasyoung/Instagram)

Tayvan’da çamaşır yıkama hizmeti veren 80’lik çift, unutulan kıyafetlerle verdikleri pozlarla sosyal medyanın yeni fenomeni oldu.

Küçük bir kasabada yıllardır çamaşırhane işleten 83 yaşındaki Chang Wan-ji ile 84 yaşındaki Hsu Sho-er, geçen ay Instagram’da paylaşılan fotoğraflarının ardından yurtdışında da büyük ilgi görerek bir anda 600 bine yakın takipçiye ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çift ayrıca, Vogue ve Marie Claire’in Tayvan baskılarında da yer aldı.

Tayvan’ın merkezinde yer alan Taichung’da onlarca yıldır çamaşır yıkama dükkanı işleten karı koca, bu zaman zarfında pek çok müşterinin kıyafetlerini almayı unutmasına ya da gelip teslim almamasına şahit oldu.

31 yaşındaki torunları Reef Chang bu kıyafetleri kullanarak çiftin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında yaşadığı can sıkıntısını da hafifletecek bir yol buldu.

AFP’nin haberine göre Reef, “Büyükannem ve büyükbabam işler iyi gitmediği için sokaklara bakıp duruyordu. Yaptıklarında mutlu olacakları yeni bir şey bulmak istedim” dedi.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

如果今天還是秀娥氣勢贏,那我就會告訴萬吉,說應觀眾要求,必須出一篇秀娥特輯! 前幾天VOGUE的文章說到:「有一種愛叫萬吉和秀娥的愛」,這是什麼愛?其實孫子也不知道,但當有人把整套好看的西裝送洗未取,拿來給兩人穿上,就算這次沒有相視而笑,就算衣服來自不同主人,也還是會覺得是情侶裝,這應該就是愛吧? 萬吉(身長160) 成套西裝:至少20年以上未取成套雙排扣白西裝 內搭:8年以上未取布達佩斯紀念T(已找到新主人) 腰帶:萬吉的領帶 秀娥(身長155) 成套西裝:至少15年以上未取全套卡其西裝 內搭:3年未取白t恤 溫馨提醒|洗衣服請記得拿、認同請分享 These old clothes have been abandoned by customers at the laundry for years. Owners of the laundry store, Wanji and Sho-Er who are over 80 years old. Grandson just can't bear to see them overwhelmed with bore everyday. So, ask them to reinterpret fashion, hoping to let everyone know that age is not a barrier to have fun in fashion and even old clothings can transformed into trendy outfits! A friendly reminder|Don’t forget to pick up your laundry. #有一種愛叫萬吉和秀娥的愛 #萬秀洗衣店 #Wantshow #wantshowasyoung #grandparents - - - #mixandmatch #clothes #ootd #wiw #instafashion #style #fashion #couple #夫婦 #80代 #grandma #grandpa #dappei @dappei_tw #juksyootd @mixfitmag_snap #cool_ootd #plainme_snap #plainme_life #femmefuture @nataliadornellas @irdailystyle @styleshare_kr #classyvision #vintage #古着 #コーディネート #love

萬秀的洗衣店|WANT SHOW as young (@wantshowasyoung)'in paylaştığı bir gönderi ()


Çiftin Instagram hesabını yöneten ve hayranlardan gelen yoğun mesajları ailesine tercüme eden Reef, “Bizleri çok etkileyen mesajlar alıyoruz. Çoğu kişi bu hesabı dünyada Kovid-19 pandemisinin ve birçok ülkede sorunların yaşandığı bu karanlık yılda ilk mutlu haber olarak gördüklerini söylüyor” diye ekledi.

Chang ise “Bu kıyafetlerle modellik yapmak beni 30 yaş daha genç hissettiriyor. Birçok kişi bana ‘Artık ünlüsün ve daha genç görünüyorsun’ diyor” ifadelerini kullandı.

Eşiyle aynı duyguları paylaşan Hsu da “Bedenim yaşlandı ama kalbim yaşlanmıyor. Güzel kıyafetler giyip bir parça eğlenmeyi seviyorum” diye konuştu.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6/27-7/27,讓萬吉和秀娥多麼驚奇一個月! 秀娥:「不要覺得自己老就想每天休息,因為這樣,只會讓你越來越老!」 一個月前的今天,姑且一試的發了照片,沒想到讓萬吉秀娥從不知道Instagram 的老人,變成了會看留言的年紀大的人! 萬吉(身長160) 針織衫:至少5-10年未取針織衫 上衣:萬吉私服T-SHIRT 短褲:萬吉私服工作褲 秀娥(身長155) 上衣:至少3-5年長版落肩T-shirt 裙子:秀娥30年以上私服 溫馨提醒|洗衣服請記得拿 From 6/27 to 7/27, what a surprising month for Wan-Ji and Sho-Er! Sho-Er said, “Don’t just keep resting every day because you think you’re old. This will only make you older!” One month ago, I’d posted some photos and unexpectedly turned Wan-Ji and Sho-Er from old peoples that didn’t even know Instagram to someone that read through comments! Wan-Ji(160 cm) Sweater: unclaimed for 5-10 years Top: Wan-Ji’s own T-shirt Bottom: Wan-Ji’s own working pants Sho-Er(155 cm) Top: Long, oversize T-shirt, unclaimed for 3-5 years Dress: Sho-Er’s own dress, worn for at least 30 years Remember to pick up your clothes #萬秀洗衣店 #萬秀的洗衣店 #wantshowasyoung #grandparents - - _ #mixandmatch #clothes #ootd #instafashion #style #fashion #couple #夫婦 #80代 #grandma #grandpa #femmefuture #classyvision #vintage #古着 #コーディネート #love #laundry #outfits

萬秀的洗衣店|WANT SHOW as young (@wantshowasyoung)'in paylaştığı bir gönderi ()


Çiftin artık dünyaya yayılan şöhreti, çamaşırlarını yıkatmaya verdikleri yerde unutan bazı müşterilerileri eski eşyalarını almak için harekete geçirirken, bölgedeki bazı hayranları da ikiliyi görmek için dükkana akın ediyor.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU