ODTÜ'de Devrim Stadyumu otoparka karşı... Rektörlük stadyumda şenlik istemiyor

Üniversite rektörlüğünün teknik ve idari imkansızlığı gerekçe olarak gösterip bahar şenliğinin yapılmayacağını duyurmasıyla başlayan kampanyaya sanatçılardan yoğun destek var

ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği'nin ilki 11-21 Mayıs 1987 tarihinde UGT (Uluslararası Gençlik Topluluğu) tarafından düzenlendi / Fotoğraf: kim.metu.edu.tr

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü 33. Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını duyurdu.

Bahar Şenliği her yıl ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından düzenleniyor “Devrim Stadyumu” olarak bilinen alanda yapılıyordu. Topluluk bu sene de her yıl olduğu gibi şenlik hazırlıklarına başladı. Rektörlük şenlik alanı olarak otoparkı adres gösterdi. Öğrenciler bu teklifi kabul etmeyince de şenliğin yapılamayacağını duyurdu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“33. Bahar Şenliği düzenlenmeleri ile ilgili UGT ve ilgili diğer topluluklara bir şenlik formatı önerilmiştir. Söz konusu öneri, KKM otopark alanının ve salonlarının kullanımı, burada kurulacak sahne ve yiyecek stantlarını içermektedir. Öneri, şenlik formatının geçtiğimiz yıllardaki hali ile kalması talebi ile kabul edilmemiştir. Bu çerçevedeki şenliğin üniversitemizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından, 33. Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını bilgilerinize sunarız”

Rektörlüğün bu açıklaması ve şenliğin iptali duyulunca sosyal medyada #ŞenliğineSahipÇık etiketiyle kampanya başlatıldı.

İlk destek veren isimlerden biri Haluk Levent oldu.

Etkileşim arttıkça destek veren sanatçılar da çoğaldı.
 


Sadece müzik değil tiyatro ve sinema sanatçıları da “ben de varım” dedi. 
 


Sanatçıların Twitter'dan başlayan kampanyada hızla bir araya gelmesine teşekkür yanıtını ODTÜ'nün etkinlik hesabından geldi. 
 


Şenlikleri organize eden Uluslararası Gençlik Topluluğu da sosyal medyadan bir duyuru yaptı ve “Kendi şenliğini kendi istediği şekliyle yapmak isteyen” tüm ODTÜ’lüleri 16 Nisan’da Rektörlük binası önüne çağırdı.  
 

ODTÜ'nün internet sitesinden... 

Üniversitenin internet sitesinde 1987 yılından bu yana her yıl düzenlenen bahar şenlikleri için ayrı bir bölüm var. O bölümde "Başkente her bahar yeni bir soluk getiren renkli bir rüya" olarak tanımlanan şenlik için şöyle yazıyor: 

"Gençten gence devredilen hoş bir armağan. ODTÜ Bahar Şenliği'inin her yıl sunduğu armağanlar arasında panayır, uluslararası fuar, stadyum ve kapalı mekan konserlerinin yanısıra, öğrenci topluluklarının kampusun çeşitli mekanlarında gerçekleştirdikleri tiyatro, sergi, dans gösterileri, söyleşi, panel, film, dia gösterileri, dorm disko, dans gösterimleri ve yarışmalar da var. Hadi hep beraber bu armağanları açalım!"

DAHA FAZLA HABER OKU