Bahçeli açıklık getirdi: 'Bir oy yeter' sözüm adam olanlar, Allah korkusu olanlar için geçerli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart gecesi "Kazanmak için 1 oy yeterli" açıklaması üzerinden kendisini "tutarsız" olmakla eleştirenlere yanıt verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla Kızılcahamam'da düzenlenen toplantının açılışında konuştu.

Konuşmasında İstanbul'daki sonuçları değerlendiren Bahçeli, "İstanbul'da seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir" dedi. 

31 Mart seçimlerinin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen İstanbul'da suların durulmadığını söyleyen Bahçeli, "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu en çok oyu alıp mazbataya şimdilik hak kazanmış gibi görünse de İstanbul'daki seçimlere şaibe karıştığını akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimse inkar edemez" dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Büyükçekmece ile Maltepe'de mızrak çuvala sığmamaktadır. Hayali seçmen yazımı, boş arsalarda seçmen gösterilmesi, sanal binalara seçmen yerleştirilmesi, sandık görevlileri hakkındaki kuşkular, oy kaydırmaları, geçersiz oyların çokluğu, FETÖ müdahalesiyle ilgili iddialar, ıslak imzalı ve mühürlü sandık sayım-döküm cetvelleri ile sandık sonuç tutanakları ve YSK'ye bildirilen oylar arasında fahiş farklar İstanbul'da seçimi gölgelemiştir. Şunu hiç kimse aklından çıkarmasın ki şaibesiz, şüphesiz ve tertemiz bir oyla seçimi kazanan kim olursa olsun saygı duyarız, sonuçlara riayet ederiz, muhatabını tebrik etmekten de çekinmeyiz. Kompleksimiz yoktur, karanlıktan göz kırpmayız."

"1 oy yeter" sözünün koşulunu açıkladı

Seçim gecesi yaptığı, "Kazanmak için 1 oy bile yeterlidir" değerlendirmesi ve ardından yaptığı açıklamaların çeliştiğini söyleyenleri eleştiren Bahçeli, "Bunu söyleyenlerin ya akıllarında noksanlık ya da karakterlerinde namertlik vardır. Biz ne diyoruz, bunlar ne anlıyor. Nato kafa nato mermer" ifadesini kullandı.

"Gören göze perde olur mu? Saat gibi işleyen basirete engel konur mu? Hakka, hukuka, adalete kast etmek failini huzura kavuşturur mu? Ne yapsaydık, milli irade dolandırıcılarına sessiz mi kalsaydık? 29 binden 13 binlere gerileyen oy farkını dikkate alıp, Sayın Binali Yıldırım lehine kullanılan yaklaşık 16 bin oyun nasıl çalındığını, nereye yazıldığını, nasıl gizlendiğini merak etmeyelim mi? Peşine düşmeyelim mi? Mesele yapmayalım mı? Bunun düzeltilmesini istemeyelim mi? 'Kazanmak için bir oy yeterlidir' sözüm, adam olanlar, ahlaklı olanlar, adil olanlar, Allah korkusu taşıyanlar için geçerlidir. CHP'nin zeka özürlü sözcüleri polemik gevişini başka yerlerde yapsınlar, ama adaletten de kaçmasınlar, sandıklarda çevirdikleri filim fırıldakların günü geldiğinde ortaya çıkacağını unutmasınlar."

 

 "Seçim Türkiye'de yapılmıştır"

Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi hakkında Avrupa ve ABD'den peş peşe açıklamalar yapıldığını, seçim sonuçlarının tanınmasının istendiğini, mazbata ve unvan meraklısı CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının övüldüğünü iddia etti.

"Seçim Türkiye'de yapılmıştır. Seçimi yapan Türk milletidir. ABD'ye ne oluyor, Avrupa ülkeleri niye telaşlanıyor? İçişlerimize karışmakla, demokrasimiz üzerinde kuşkular uyandırmakla nereye varmak istiyorlar? 31 Mart'ta katılımın yüzde 85'lere yakın çıkması, milli iradenin şeffaf, dürüst, adil, hakkaniyetli, eşit ve kanuni olarak sandığa yansıması için hukuki sürecin fonksiyonel olarak çalışması yabancı ülkeleri neden geriyor, niye ürkütüyor?" 

 

 "MHP milli iradeye saygılıdır"

MHP'nin milli iradeye saygılı olduğunu,  YSK'nin alacağı her türlü karara bağlı olacaklarını söyleyen Bahçeli, " Ancak İstanbul'daki usulsüzlükler ve sandık hileleri Türkiye'yi kaosa, kargaşaya, krize sürükleyecek hatalara yönelecekse çare yine demokrasi içinde aranmalıdır. Eğer sonuçlar toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içinde gelişirse İstanbul'da seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir" dedi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU