Ayasofya'yı ziyaret etmek isteyen kadınlar için tek kullanımlık örtü: Tulum 20, başörtüsü 5 TL

Edinilen bilgiye göre söz konusu örtüler tek kullanımlık ve Kovid-19 salgınına karşı özel olarak tasarlandı. Yoğunluğun azalmasından sonra yıkanıp tekrar kullanılan örtülerin getirileceği öğrenildi

86 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cuma namazıyla ibadete açılan Ayasofya Camisi'nin açılışının üzerinden bir hafta geçti.

24 Temmuz'da Erdoğan'ın açıklamasına göre yaklaşık 350 bin kişinin katıldığı günden bu yana Ayasofya'ya ziyaretler hala devam ediyor.

Caminin etrafı güvenlik güçleri tarafından barikatlandırılırken, olası tehditlerin önüne geçmek adına alana girişler polis kontrolüyle gerçekleştiriliyor.

1.jpeg
Ayasofya alanında İslam ve Hristiyanlık dinini temsil eden figürler turistler için satışa sunuluor / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Polis barikatlarınca kontrol edilen girişte ilk olarak kadınların camiye girmesine izin veriliyor.

Cami önünde bekleyen kalabalık, belirli saatlerde barikatların açılmasının ardından camiye girebiliyor.

Kadınlar için Kovid-19 karşıtı tek kullanımlık tulum: 20 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yetki alanına devredilen Ayasofya Camisi'nin girişinde turist kadınlar için kurulan gişede tek kullanımlık başörtüsü ve tulum satılıyor.

Başörtüsü almak isteyenler 5 lira tüm vücudu kapatan tulumdan satın almak isteyenler ise 20 lira ücret ödüyor.

TULUM-222.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Edinilen bilgiye göre Ayasofya'yı ziyaret eden kadınlar kullanabilecekleri örtüler koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı üretildi. Başörtüsü ve tulumlar virüse karşı özel olarak tasarlanırken, bu hamleyle yoğun ziyaretlerin yaşandığı Ayasofya'da virüsün yayılmasının önüne geçilmesi amaçlandı.

Ayasofya'daki yoğunluk azaldıktan sonra ücretsiz örtü dağıtımına başlanacağı öğrenildi.

555.jpeg
Hem başı hem de vücudu örten tulumlar 20 TL'den satılıyor / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Mavi renkte tasarlanan örtüler, özel ince bir kumaştan yapılıyor. Örtülerin üzerinde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi yazısı yer alıyor.

Müze girişi 100 TL'ydi

Eski adıyla Ayasofya Müzesi'ne girişler 100 TL karşılığında yapılıyordu.  Müzenin yıllık geliri yaklaşık 400 milyon lira olarak ifade ediliyordu.

Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen müzesi Ayasofya geçtiğimiz yıl 3.7 milyon kez yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edildi.

Sultanahmet'te hala ücretsiz

Ayasofya Camisi'nin girişinde 5 TL ve 20 TL'ye satılan başörtüsü ve tulumlar, aynı meydanda bulunan Sultanahmet Camii'nde hala ücretsiz olarak satılıyor.

 

Ayasofya Camisi, geçtiğimiz haftalarda Danıştay 10. Dairesi'nin kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla cami olarak kullanılması sağlanmış, 24 Temmuz Cuma günü ilk cuma namazıyla ibadete açılmıştı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU