Said-i Nursi'nin öğrencisi Bayramoğlu: Ordumuz ile duadan başka bir münasebetim yoktur

Bayramoğlu, tartışılan fotoğraf karesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

Bediüzzaman lakabıyla bilinen Said-i Nursi'nin öğrencisi, Nur cemaatinin de Meşveret grubu önderi olan Hüsnü Bayramoğlu, "Savunma Bakanımız Hulusi Akar veya Genelkurmay Başkanımızla, onların şahsında ordumuzla duadan başka bir münasebetim yoktur" dedi.

Bayramoğlu hakkındaki iddialara ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı.

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 80 küsur yaşına gelmiş birisi olarak her ehl-i iman gibi heyecanla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılışına koştuğunu” ifade eden Bayramoğlu, şunları kaydetti:

Genelkurmay Başkanımızı da orada gördüm. Zatıalilerine dua ettim. Muvaffakiyet diledim. Gelen bayramlarını tebrik ettim. Acaba Genelkurmay Başkanımız İsrail'in, Yunanistan'ın yahut Ermenistan'ın mı Genelkurmay Başkanıdır? Acaba benim de mensubu olduğum bu necip milletin kahraman ordusunun kumandanı olan bir zatı tebrik etmem kimleri ne için rahatsız etmektedir? Komutan bizim komutanımızdır, ordu da bizim ordumuzdur. Aynı şekilde bizim bu müjdeleri görmemize vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımızla tebrikleşmemizden, Ayasofya Camii'nin açılış gününde hem bakanlarımız hem de vekillerimizle tebrikleşmemizden ve sevincimizden, 80 senedir beklediğimiz bir günün heyecanını paylaşmamızdan ancak İslam ve tarih şuuru olmayanlar rahatsız olur.

“Bayramoğlu, bu vatanın bir evladı ve bu ülkenin vatandaşı olarak herkes gibi böyle bir müjdenin tahakkukuna sevinmenin hakkı olduğunu” ifade etti.

“Devletin herhangi bir kurum ve kuruluşunda bir cemaatin ya da tarikatın örgütlenme denilecek yollara tevessül etmesini, fevkalade nefret ve itap ile karşıladığını, bunun çok büyük yanlışlıklara sebebiyet vereceğini” ifade eden Bayramoğlu, "Benim gerek Savunma Bakanımız Hulusi Akar Bey ile yahut Genelkurmay Başkanımız ile onların şahsında ordumuz ile duadan başka bir münasebetim yoktur. Eğer vatan müdafaasında bir vazife bana terettüp ederse bir canım var onu da seve seve ecdadımın kanıyla sulanmış bu memlekete feda ederim. Ordumuzun en geride bir neferi olarak vazifeye hazır olduğumu ilan ederim” dedi.

Terkoğlu eleştirdi

Bayramoğlu ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Ayasofya açılışında verdiği poz hakkında Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Nurcuların sevindiğini yazmıştı.

Terkoğlu, Güler ile Bayramoğlu’nun fotoğraflarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanı olduğu dönemdeki fotoğraflara da köşesinde yer vermiş bazı iddiaları gündeme getirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU