Suriyelilere yardımı kesen CHP’li başkana CHP içinden tepki var

CHP PM Üyesi Kılıçaslan "Kaç kişiye yemek veriliyor, biz kampanya açar bunu karşılarız" dedi. Ekrem İmamoğlu ise "Hümanist duruşumuzu kimse değiştiremez" yorumunu yaptı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan (Fotoğraf: AA)

31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde Bolu Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tanju Özcan’ın ilk icraatı, kampanya döneminde vadettiği gibi kentteki mültecilere belediye tarafından yapılan yardımları kesmek oldu.

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yazı gönderen Özcan, “İlimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden ayni ve nakdi yardım yapılmaması hususunda gereğini rica ederim” ifadelerini kullandı.

Çok tartışılan bu karara CHP içinden de tepki var. 

İlk tepki Bekaroğlu’ndan

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu Twitter hesabından “Benim tanıdığım Tanju Özcan, Köroğlu’dur. Belediye Başkanı seçildi diye Bolu Beyi olmaz; mazlumun, yolda kalmışın, garibanın ekmeği ile uğraşmaz, aksine muhtaç olan herkesin yardımına koşar” dedi.

 

 

CHP’nin Parti Meclisi Üyesi Zeki Kılıçaslan da Özcan’a tepki gösteren isimler arasında. 

"50 kişilik yemek parası istiyorsa biz verelim"

Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalındaki programda konuşan Kılıçaslan kararı “talihsizlik” diye nitelendirdi:

“Ben bunun daha önce seçim vaadi olduğunu bilmiyordum. Bu kabul edilemez bir şey. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Suriyeli göçmenlerin ekmeğini kesmek gibi bir politikası yok. Sayın başkanımız yaptığı Twitter açıklamasında ‘bizim çocuklarımız yatağa aç giriyor’ diyor. Evet, dünyada milyara yakın çocuk yatağa aç giriyor. Türkiye’de de yatağa aç giren çocuklar var. Bunların suçlusu Suriyeli göçmenler değil. Bunların suçlusu dünyadaki adaletsiz düzendir. Hükümetin Suriye politikasını da göç politikasını da eleştirebiliriz ama buradaki var olan göçmenlere karşı bu davranışı getirmez. Yurdumuza gelmiş insanlara elimizden geldiği şekilde yardımın yapılması bizim insanlık borcumuzdur.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bolu’da çok fazla sayıda Suriyeli göçmenin olmadığının altını çizen Kılıçaslan tepkisini şu sözlerle sürdürdü: “Kaç kişiye yemek veriliyor yani. Biz kampanya açar bunu karşılarız, Ağrı’ya gitmelerine de gerek yok. En azından ben konuya duyarlı CHP’liler adına bunun sözünü verebilirim. 50 kişilik yemek parasını istiyorsa biz verelim.”  

Hiç kimseyi başka bir yere koyamayız

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da göreve gelmesi halinde nasıl bir göç politikası izleyeceğini anlattı.

İsim vermeden Özcan’ı eleştiren İmamoğlu “Hümanist duruşumuzu kimse değiştiremez. İstanbul’da var olan durumun mutlaka bir envanterini çıkaracağız. Burada bulunan Suriyeli insanların çektiği ıstırapları, sıkıntıları bir elden geçireceğiz. Çocuk evlilikleri var. Çocukları sıkıntıda, aile travmaları var. Biz hiç kimseyi başka bir yere koyamayız. Önce insan olarak kalbimizde taşıyacağız” dedi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU