Dünya Sağlık Örgütü'nden Kurban Bayramı uyarısı: Ramazan Bayramı gibi olmasın

Dünya genelinde Müslümanlar Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdürürken, Dünya Sağlık Örgütü, kesimhane ve aile ziyaretlerinde Kovid-19 salgınına karşı önemli uyarılarda bulundu

Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yarın ilk günü kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesi koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili bazı uyarılarda bulundu.

Örgütün "Kurban Bayramı Sırasında Kovid-19 Salgınına Karşı Güvenli Uygulamalar" başlıklı raporunda, Ramazan Bayramı'nda Müslümanların özellikle aile ziyaretleri, cemaat namazları, grup toplantııları nedeniyle Kovid-19 vakalarında artış yaşandığı hatırlatıldı.

Örgüt, Kurban Bayramı'nın Ramazan Bayramı'ndaki gibi sonuçlar doğurmaması konusunda uyarılarda bulundu.

DSÖ, bu nedenle Kurban Bayramı'nde dini ve sosyal toplanmalar ve hayvan kesimi sırasında tedbirlere uyulması gerektiği çağrısını yaptı.

Örgütün resmi internet sitesinde yayınlanan raporda, sosyal mesafe konusunda şu tedbirlerin alınması istendi:

  • Her zaman en az bir metre sosyal mesafe bırakılması
  • Bunun mümkün olmadığı durumlarda kumaştan yapılmış maske takılması
  • Bayram etkinlikleri kapsamında halka açık yerlerde çok sayıda insanın toplanmasının önlenmesi

Et dağıtırken sosyal mesafeye dikkat

Örgüt, namaz ve yemek konusunda ise toplanmaların mümkünse açık havada yapılmasını ve sürelerinin mümkün olduğunca kısa tutulması tavsiyelerinde bulundu.

Hijyenin önemine vurgu yapan DSÖ, hayvan kesim tesislerinde yeterli miktarda su, sabun ve alkol bazlı el dezenfaktanı bulundurulmasının önemli olduğuna işaret etti.

Örgüt ayrıca kurban kesimi ve dağıtımı konusunda da bazı önemli uyarılarda bulundu.

Kurbanların evde kesilmemesi gerektiğini aktaran DSÖ, tehlikeyi en aza indirmek için kesimhane sayısının ve kapasitesinin artırılmasını talep ederken, "Güvenlik standartlarının uygulandığından emin olun, çalışan ve halk arasında gerekli mesafeyi koruyun" uyarısını yaptı.

Örgüt, et dağıtımında da sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU