Büyükçekmece'deki o sokağın sırrı: Uysal’ın danışmanı ve özel kalemi de o evde kayıtlı

Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'de aynı evde kayıtlı görünen 11 kişiden 4'ünün AK Parti adayı Uysal'ın yakın çalışma arkadaşı olduğunu öne sürdü. İddiaların göbeğinde Sıcak Yuva Vakfı bulunuyor

Büyükçekmece’de CHP’nin seçmen kayıtlarında usulsüzlük yaparak seçimlere hile karıştırdığını iddia eden AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak ilçede seçimlerin iptalini istedi. 

İstanbul polisi de Büyükçekmece'de evleri tek tek dolaşarak sahte seçmen iddiasının peşine düştü. 

AK Parti, usulsüz seçmen iddialarına devam ederken Ekrem İmamoğlu yeni bir iddia ortaya attı. İmamoğlu, Büyükçekmece’de seçmen usulsüzlüğü AK Parti'nin yaptığını öne sürdü.

Halk TV, KRT, Tele 1 ve Cem TV ortak yayınına katılan İmamoğlu, “Büyükçekmece’ye bağlı Kamiloba’da, Gümüş 1 sokakta, No:12’de tam 11 kişi aynı adrese kayıt yapılıyor ve bu 11 kişinin içinde dikkat çekici dört ismi Sayın Karabat bildiriyor" diyerek aynı evde yaşıyor görünen 11 kişiden dördünün Nurettin Ertemel, Hüseyin Sevim, Kağan Şahin ve Abdullah Yasin Durmuş olduğunu iddia etti.

 

ekrem imamoğlu.jpg

 

İmamoğlu'nun saydığı isimler İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'ın yakın çalışma arkadaşları.

İmamoğlu konuyla ilgili "Herhalde ev bulamamışlar, aynı evi kiralamışlar. Aynı numaraya taşınmışlar. Halbuki Kamiloba'yı ben çok iyi bilirim, boş evler çoktur. Beni arasalardı ben onlara ev bulurdum, eğer taşınma niyetleri var ise” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun iddiasında isimleri geçen Nurettin Ertemel ve Hüseyin Sevim kuruluşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde yaptığı Sıcak Yuva Vakfı’nın mütevelli heyetinde bulunuyor. Aynı heyette Mevlüt Uysal’ın yanısıra İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Yunus Söylet, Star Gazetesi’nin eski sahibi Ethem Sancak, İBB İştirakler Daire Başkanı İsmail Hakkı Turunç da bulunuyor.

 

sıcak yuva vakfı.JPG

 

Aynı evde kayıtlı görünen Sıcak Yuva Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden Nurettin Ertemel, Uysal’ın Başakşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki yardımcısı. Uysal 2017’de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından başkanlığa getirildikten sonra İBB Başkan Danışmanı yapılmıştı.

 

nurettin ertemel.jpg

 

İmamoğlu’nun iddiasında kendine yer bulan bir diğer isim olan Abdullah Yasin Durmuş, Uysal’ın hem Başakşehir hem de İBB Başkanlığı dönemindeki özel kalemi. 

Ertemel ve Durmuş’la aynı evde yaşıyor görünen Hüseyin Sevim ise İBB Spor Kulübü Buz Hokeyi Şube Sorumlusu. 1999 – 2004 arasında Fatih Belediyesi özel kalemde görev yapan Sevim, 2004’te Sıcak Yuva Vakfı’nın Genel Müdürü oldu. 2009’da ise yeni görev yeri Başakşehir Belediyesi oldu. Sevim Türk Hava Kurumu’nun da yönetim kurulu üyesi.

 

nurettin ertemel yasin durmuş.jpg


11 kişiyle aynı evde yaşıyor görünen isimlerden biri de İBB Meclis Üyesi Kağan Şahin. Onun da yolu diğer tüm isimler gibi Başakşehir’le kesişti. Siyasete AK Parti Başakşehir Gençlik Kolları’nda başlayan Şahin 2014’te Başakşehir’i temsilen İBB Meclisi’ne girdi. Şahin’in babasının ve kardeşlerinin sahip olduğu şirketlere 2,5 milyon TL’lik ihale verildiği iddia edilmişti.
 

mevlüt uysal.jpg

 

AK Parti ve CHP’nin birbirlerine yönelik suçlamaları bunlarla sınırlı kalmadı. Dün kameraların karşısına geçen Mevlüt Uysal, ilçede bin 500’den fazla AK Parti üyesinin seçmen kaydının düşürüldüğünü iddia etti. Uysal AK Parti’ye oy verme ihtimali olan seçmenlerin de soy isminden tespit edilerek kayıtlarının düşürüldüğünü öne sürdü. Uysal, sosyal medyada çok konuşulan bu sözlerine Haber7’ye konuşarak açıklık getirdi. Uysal, bir insanın soy isminden hangi partili olduğunu şöyle tespit edildiğini savundu:

“Aile büyüğü (AK Parti'ye) üyedir, ailenin diğer fertleri de ona bakar, nereye oy vereceği bellidir. Mahallede AK Parti seçim irtibat bürosuyla ilgilenen, o konuda yardımcı olan ailedir. Bilinir ki AK Parti’ye verir. Sırf soy isimlere bakılarak değil, soyisimden ailelere bakılarak, AK Parti’ye yakın isimler, AK Parti’ye oy verme ihtimali olan kimseler bulunuyor.”

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise Uysal soyadlı 22 kişinin Fatih, Bakırköy ve Başakşehir ilçelerinden Büyükçekmece'ye kaydırıldığını öne sürdü. İddialarına kişisel Twitter hesabında yer veren Karabat şu ifadleri kullandı:

"Sadece 4 Ocak 2019 tarihinde Fatih'ten 182, Başakşehir'den 231 kişinin Büyükçekmece'ye seçmen olarak kaydırıldığı YSK kayıtlarında açıkça görülüyor. Mevlüt Uysal önce sırtındaki kambura baksın sonra başkalarını suçlasın."

DAHA FAZLA HABER OKU