Lozan’ın yıl dönümünde Anıtkabir’e ziyarete "dezenfektan" engeli

Birçok kurum “Türkiye’nin tapusu” olarak nitelenen Lozan’ın yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret edeceklerini duyurmuştu

Milli Mücadele sonrası Hatay hariç şu anki Türkiye sınırlarının uluslararası çapta kabul edilmesini sağlayan Lozan Anlaşması, 97 yıl önce bugün imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tapusu olarak nitelenen Lozan Anlaşması’nın yıl dönümünde Anıtkabir’e yapılmak istenen ziyaret ‘dezenfektan’ engeline takıldı.

Edrrg3hWAAAHSY2.jpg
Fotoğraf: Twitter


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnönü Vakfı, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş, TESUD, Türk Hukuk Kurumu, Ankara Barosu, İstanbul Barosu, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Kent Konseyi temsilcileri bugün Anıtkabir’e gitti.

Ancak ziyaret öncesi Anıtkabir dezenfekte edildiği gerekçesiyle kapatıldı.

Yerleşke önündeki bekleyiş CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve CHP Grup Başkanvekili Yıldırım Kaya'nın bölgeye gelmesinin ardından sonra erdi.

Saat 13.30 civarı Anıtkabir'e girildi.

"Hesaplaşmayı aklınızdan çıkarın"

Independent Türkçe’ye konuşan CHP’li Kaya, Lozan’ın yıl dönümünde yapılanın doğru olmadığını vurgularken “Burada bir işgüzarlık var. 24 Temmuz'u gölgelemek isteyen bir anlayış. Türkiye'nin 4 bir yanında Atatürk büstüne çelenk koymayı da yasakladılar. Eğer temizlik anlayışınız Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmaksa, bunu aklınızdan çıkarın” dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU