Ankara Batıkent’te 13 köpeği zehirli tavukla katlettiler

Polis özel ekiple sorumluları arıyor, bir kişi gözaltına alındı

Köpekler Batıkent’te site yerleşimlerinin olduğu bölgede zehirlendi. Hayvanlara ilk müdahaleyi bölgede yaşayan hayvanseverler yaptı.

8 köpek, zehirlendikleri noktada can çekişerek öldü. 5 köpek tedavi altına alındıkları veteriner kliniklerinde öldü. 

Olay yerinde toplanan hayvanseverler bölgede başka noktalara da zehirli tavuk bırakıldığını, ellerinde fenerlerle birçok insanın hayvanları korumak için bölgede arama zehirli yiyecekleri aradıklarını söyledi. 
 


Zehirli tavuk etini bölgeye kimin bıraktığı bilinmiyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından bakanlık görevlilerinin, polisle birlikte sorumluları bulmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.
 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yavaş, vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması için, zabıtayı görevlendirdiğini duyurdu.
 


Hayvanları katledenleri yakalamak için polis özel bir ekip kurdu. Bir kişi gözaltına alındı. 

Hayvanların katline sosyal medyadan da tepki gösterildi. Hayvanseverler #Batıkenttekatliamvar başlığı altında sorumluların bulunması için yetkilere çağrı yaptı. Tepkilerdeki ortak noktalardan biri de siyasetçilere yönelikti. Hayvanseverler, hayvan haklarının yasayla korunması için bir kez daha siyasetçilere çağrı yaptı.

DAHA FAZLA HABER OKU