Bakanlık “yasal düzenleme şart” demişti… Elektrikli scooter girişimi Martı, 25 milyon dolarlık yeni yatırım aldı

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Sonuçta yolcu taşıyorlar, yasal düzenleme şart” dediği elektrikli scooter şirketi Martı, 25 milyon dolarlık yeni yatırım aldı

Fotoğraf: AA

2018’de kurulan elektrikli scooter kiralama girişimi Martı, 25 milyon dolarlık yeni yatırım aldığını duyurdu. Söz konusu yatırımın kimler tarafından yapıldığı ve şirketin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Martı’ya yapılan yatırımla birlikte şu ana kadarki 2020 girişim yatırımları 110 milyon dolara ulaşarak, 2019'un tamamını geçmiş oldu.

Bu yılın en büyük yatırımları Martı'ya, Insider'e ve Meditopia'ya yapıldı. Bu üç girişimin elde ettiği yatırım geliri toplam 72 milyon dolar. 

“Çin’in Didi’si gibi ‘Türkiye’nin teknoloji devi: Martı’ olmak en büyük hedefimiz” 

“Kurulduğumuz 2018 yılından bu yana aldığımız yerli ve yabancı yatırımlara ek olarak; 2020 yılı içerisinde tamamladığımız tur ile 25 milyon dolar daha yatırım aldığımızı büyük bir şevk ile paylaşmak isteriz” ifadelerine yer veren Martı, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 
 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın milli teknoloji hamlesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın mikromobiliteye gösterdiği destek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ulaşım alanındaki dijital gelecek vizyonunu feyz alarak, Türkiye’nin alanımızdaki en büyük ölçekli yatırım turlarını yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 

Bir Turcorn olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Endonezya’nın Gojek’i, Çin’in Didi’si gibi Türkiye’nin teknoloji devi: Martı olmak en büyük hedefimiz. 

Ülkemizde mobilite sektörünü kalkındırmak, vatandaşlarımıza konforlu ve çevreye duyarlı çözümler sunmak, yurt dışına örnek olmak ve önümüzdeki üç yıla kadar milyarlarca dolar değer yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada bize destek olan tüm büyükşehirlerimize minnetlerimizi sunuyoruz.

Global teknoloji dünyasında ülkemizi onurla temsil ettiğimiz bu yolda, 1000’e yakın çalışanımız ile bizi pandemiye rağmen yalnız bırakmayan 3 milyon kullanıcımıza hep en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz.


Bakan Karaismailoğlu: Sonuçta yolcu taşıyorlar, düzenleme şart 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 14 Temmuz’da Hürriyet’e verdiği röportajda elektrikli scooterlar için bir yasal düzenleme yapılacağını söylemişti. 

Scooter kullanımı artışının güzel bir şey olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Ancak onlarla ilgili beyin jimnastiği yapıyoruz” demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: 

Nasıl olacağı netleşmedi. Mutlaka bir düzenleme gelecek. Sonuçta yolcu taşıyorlar. ‘Ben vergi veriyorum’ demekle olmuyor. İşin içine yolcu taşımacılığı girdiğinde, trafiğe çıkma girdiğinde yapılması gereken bazı şeyler var.



Independent Türkçe, Dünya 

DAHA FAZLA HABER OKU