Alanyaspor Başkanı Çavuşoğlu'ndan yabancı kuralı tepkisi: Belirlenen kriterler kulüpleri memnun etmedi

Alanyaspor Başkanı Çavuşoğlu, TFF'nin getirdiği yabancı kuralından kulüplerin memnun kalmadığını belirterek, gelecek günlerde makul bir sayının açıklanacağına inandığını dile getirdi

Hasan Çavuşoğlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'un başkanı Hasan Çavuşoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun aldığı yeni yabancı kuralı kararının Türk futbolunu ve Süper Lig kulüplerini memnun etmediğini söyledi.

Yabancı oyuncu kuralına ilişkin her zaman görüş belirttiğini ve yeni karardan memnun olmadıklarını kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Federasyonun açıkladığı yabancı kuralıyla alakalı kriterler Türk futbolunu ve özellikle Süper Lig kulüplerini memnun etmemiştir. Bu değerlendirmeye bildiğim kadarıyla tekrar bir düzenleme gelecektir, diye düşünüyorum. Tabii ki 14 yabancı değil de 12 yabancı oyuncu olabilir. 12 yabancı futbolcu alırsan 10'unu oynatırsın, bir sonraki sene 11'e düşürür, 9 oynatırsın. Daha sonraki senede 10'a düşürür 8 oynatırsın bu şekilde olmalı. Öyle olduğu zaman kimse yedek kulübesinde ya da tribünde futbolcusunu tutmaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çavuşoğlu ayrıca, önümüzdeki günlerde kulüp başkanlarının görüşüyle yabancı oyuncuda makul bir sayının açıklanacağına inandığını dile getirdi.  

Yeni yabancı kuralı 

Yeni kurala göre kulüpler, en fazla 14 yabancı futbolcu ile sözleşme yapabilecek ve bu oyuncuların sadece 8'ine aynı anda sahada yer verebilecek. 

Yabancı oyuncu sayısı sonraki yıllarda kademeli olarak azaltılacak. 

Süper Lig'de mevcut kurala göre kulüplerin belirleyeceği 28 kişilik kadrolarda 14 yerli oyuncu bulunması zorunlu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU