Ekrem İmamoğlu'nun isim vererek yaptığı medya eleştirisine kim, ne dedi?

İmamoğlu’nun NTV, CNN Türk ve Habertürk’e tepkisi tartışma yarattı. Demiören Yayın Grubu ortak tweet’le İmamoğlu’na tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik “Özür dilemeli” diye konuştu

31 Mart’ta YSK’nın kesin olmayan sonuçlarına göre yarışı önde bitiren Ekrem İmamoğlu Kartal Belediyesi’ni ziyaretinde bazı medya gruplarına yönelik sözleri tartışma yarattı.

İmamoğlu, rakiplerinin adına 10 kişinin konuştuğunu ve her birinin naklen verildiğini ifade ederek, "Benim de onlara cevabım var beni niye göstermiyorsun? Ben basın açıklaması yapıyorum. Rakibin adına konuşanların cevabı yayınlanıyor ama benim açıklamam yayınlanmıyor. Benim söylediğimi toplum bilmezse, insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilirsin, böyle adalet olur mu?" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İsim veriyorum; NTV'yi Şahenk ailesini, Habertürk'ü, Ciner ailesini, CNN Türk'ü, Demirören ailesini takip ediyorum. Ailelerine ve geçmişten bugüne iş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Yoksa gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim ama saygı duyduğum için bunu söylemek zorundayım."

İmamoğlu’nun bu sözlerini eleştiri olarak nitelendirenler de oldu, tehdit olarak değerlendirenler de.

Demirören yayın grubuna bağlı Hürriyet, Milliyet, CNN Türk ve Vatan, İmamoğlu’nun sözlerine ortak tweet’le yanıt verdi. Haberde Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalar “İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz” başlığıyla verildi.
 


Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise İmamoğlu'nun sözlerine hak verdi. Altaylı bugünkü yazısında İmamoğlu’na “Dün medyaya çattınız. Haksızsınız diyemem. Ama ‘Bunu kafaya takmayın’ diyebilirim” ifadeleriyle seslendi:

“Türkiye’de güçlü lider olabilmek için manşetlerle değil manşetlere rağmen gelebilmek gerekiyor. Güçsüzleştikçe manşetlere ihtiyaç duyar hale geliyorsunuz. O yüzden medyanın tavrını dert etmeyin. Sizin için iyi bile olabilir!”

Ömer Çelik: İmamoğlu özür dilemeli

İmamoğlu’nun sözlerini tehdit olarak niteleyenler arasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de vardı. “CHP'nin İstanbul adayı medya gruplarının sahibi olan aileleri soyadlarını zikrederek tehdit etmiştir” diyen Çelik şöyle konuştu:

“Daha bir gün öncesinde bu CHP adayı 'Ailelerinizin kıymetini bilin, ailelerinize sarılın, siyasi ihtiraslardan uzak durun' gibisinden açıklamalar yapıyordu, bugün ise insanların soyadlarını, aile isimlerini vererek bu insanları tehdit ediyor. Böyle bir basiretsizliğin hiçbir zaman unutulması mümkün değil. Bu insanların büyükleri var, çoluk çocukları var, eşleri, akrabaları var, aynı soyadını taşıyan çok geniş bir kesim var. Bu şekilde bir hedef gösterme basiretsizce ve şuursuzca doğrudan aile kavramını hedef alan, siyasetçilerin hiç girmemesi gereken temel konulardan birinin ihlali anlamına geliyor."
 


Medyanın eleştirilebileceğini söyleyen Ömer Çelik “’Henüz herhangi bir resmi unvana sahip olmadan bunları yapıyorsanız yarın bir gün bir resmi unvanınız olsaydı acaba neler yapardınız’ gibisinden bir soruyu kafalara yerleştirmiş olur” ifadelerini kullandı.  
 

DAHA FAZLA HABER OKU