HDP’den istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik: İftiraya uğradım

Tuma Çelik, "Partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suistimal edilmemesi için HDP’den istifa etme kararını aldım" dedi

Tuma Çelik / Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) yapılan yazılı açıklamada, Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in istifa mektubunun partiye ulaştığı bildirildi.

Çelik, istifa mektubunda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde ve halk içerisinde yaptığı çalışmaların bazı çevreleri rahatsız ettiğini, şahsına yönelik değişik biçimde ve farklı boyutta iftiralar, suçlamalar ve tehditler geliştirildiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun yanında bir kadının kendisine yönelik iftiralarda bulunarak şantajlara başladığını öne süren Çelik, partisinin konuyu araştırmak için kadınla ve kendisiyle defalarca görüştüğünü kaydetti.

Olayın savcılığa intikal etmesinin ardından hazırlanan fezlekenin meclise ulaştığını ve ilgili komisyonda gündeme alındığını hatırlatan Çelik, şunları kaydetti: 

Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra, olayın siyasi bir kumpasa dönüşeceği bilinciyle kamuoyunu aydınlatma ihtiyacını duydum. Bu nedenle, partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suistimal edilmemesi için HDP’den istifa etme kararını aldım.

Çelik nitelikli cinsel saldırı ile suçlanıyor

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı HDP'li Tuma Çelik hakkındaki nitelikli cinsel saldırı suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 102. maddesi kapsamında dosya hazırlamıştı.

24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Mardin'de seçim çalışmaları kapsamında bir derneğin toplantısına katılan Çelik, toplantının yapıldığı binada bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor.

Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerince oluşturulan Karma Komisyon'un çarşamba günü toplanarak Çelik'in dosyasını görüşeceği belirtildi.

Çelik'in istifasıyla HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 57'ye düştü.

Mensur Işık disipline sevk edildi

Öte yandan HDP Kadın Meclisi, eşine şiddet uyguladığı iddia edilen Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında dün “kesin ihraç talebiyle” soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Işık hakkında eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle önceki gün soruşturma başlatılmış, mahkeme Işık için 6 ay evden uzaklaştırma kararı vermişti.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU